VIGYÁZAT! Átverés a Telekom nevében!

2020-03-07 20:23 | #Kaposvár

Olvasóink hívták fel figyelmünket egy gyanús nyereményjátékra, amit a Magyar Telekom nevében hirdetnek egy annál is gyanúsabb weboldalról.

Olvasóink hívták fel figyelmünket, hogy egy gyanús weboldal hirdet nyereményjátékot a Telekom nevében. A Telekom ügyfeleknek ajánlanak egy nyereményjátékot, amiben telefont nyertek és egy kérdőív kitöltése után már hozzá is juthatnak a készülékhez.

Mivel meglehetősen gyanús a weboldal url címe, így feltételeztük, hogy átverésről van szó. Kérdéseinket elküldtük a Telekomnak, akik megerősítették, hogy átverésről van szó.

A Telekom válasza:

Természetesen csalásról van szó!
Kollégáink megteszik a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az adathalász oldalak mielőbb elérhetetlenné váljanak. Fontos tudni azonban, hogy a csalók viszonylag könnyen hozhatnak létre továbbiakat, ezért a védekezés legfontosabb eleme, hogy a felhasználó időben felismerje a veszélyeket. Ebben nyújt segítséget az alábbi oldalakon található információ, mely többek között magáról az adathalászatról, egyéb csalási formákról, valamint felismerésükről és védekezési lehetőségekről ad tájékoztatást.

https://www.telekom.hu/rolunk/telekom_vilaga/biztonsagi_tartalmak/csalas/adathalaszat

https://www.telekom.hu/rolunk/telekom_vilaga/biztonsagi_tartalmak/csalas

https://www.telekom.hu/rolunk/telekom_vilaga/biztonsagi_tartalmak/bizonsagos_hasznalat

https://www.telekom.hu/rolunk/telekom_vilaga/biztonsagi_tartalmak/kibervedelem

 

kpsvr