Koronavírus-gyanús beteget szállítottak kórházba Kaposváron

2020-03-11 12:49 | #Kaposvár

Háziorvosi rendelőben jelentkezett a vírusra emlékeztető tünetekkel, miután külföldön járt.

Frissítés 13:28-kor:

A Sonline pár perccel cikkünk közzététele után jelentette meg a hírt, mely szerint "influenzás a kórházba szállított beteg. Nincs koronavírusos beteg Somogyban és Kaposváron, erősítették meg munkatársunknak."

Dr. Erdő Gabriella háziorvostól az atadhir.hu megtudta, hogy az influenza bizonyosságát egy gyorsteszttel viszonylag hamar, akár egy napon belül is meg lehet állapítani. Feltehetően a kérdéses beteg állapotáról is ezért tudtak ilyen hamar nyilatkozni. 

Tehát úgy tűnik, szerencsére, továbbra sincs koronavírusos beteg Kaposváron és Somogyban.

 

Szkafanderes mentősök szállták meg kedd délután a kaposvári Kontrássy utcai háziorvosi rendelőt, miután ott egy beteg a koronavírus-járványra emlékeztető, felső légúti tünetekkel jelentkezett - tájékoztat a Népszava a kapost.hu írására hivatkozva. Úgy tudják, a beteget a Kaposi Mór Oktató Kórház infektológiai osztályára szállították, koronavírus-tesztjének várhatóan csütörtökön lesz eredménye.

Egy Németországból hazatért betegről van szó, akinek a tünetei alapján szükségesnek tűnt a koronavírusra való szűrés - erősítette meg a híroldal értesüléseit Regős Judit háziorvos. Mint nyilatkozta, a protokoll szerint jártak el, értesítette a kórházat és a mentőket, akik a kötelező védőfelszerelésben jöttek, és elszállították a beteget. A rendelőben jelen lévők adatait felírták, és arra kérték őket, hogy maradjanak otthon, illetve minél kevesebbet tartózkodjanak zsúfolt, sok ember által látogatott helyen. Regős nyomatékosan kiemelte: aki ilyen vagy hasonló tüneteket észlel magán, az telefonon értesítse a háziorvosát.

A kaposvári önkormányzat járványügyi honlapján szerda délelőtt az olvasható: a városban továbbra sem tudni koronavírus-fertőzöttről.

 

forrás: nepszava.hu