Farkasszemet néznek

Kpsvr.hu

2020-04-02 15:13:31
Egészen elképesztő történet. Kétfejű, három szemű farkast fényképezett egy kóbor vándor az Északi-középhegységben.

Meggyes József írása.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is, és itt dolgozta végig hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók. 

Nem mellékes szál, hogy a kóbor vándor az én Nyugodt földi jupik sámán barátom aki a náluk dühöngő "farkasordító hideg" elől menekült le a mi hegyeinkbe meditálni. A szerencsés sámán pontosabb helyszínt nem hajlandó megadni, erősen félti a vadat a trófeavadászoktól. Nekem azt mesélte, hogy szél alatt érkezett, erős szélben, amikor váratlanul lépett elé a szörnyeteg. Kétségem nincs a történetét illetőleg, hisz ő a farkastársadalom igen nagy tisztelője és egyben szakértője is. Többek közt. Visszatérve a vadra. Sámán barátom elárulta, hogy megpróbált a farkas lelkével kapcsolatot teremteni, de mert nem tudott az állattal farkasszemet nézni, kudarcot vallott. Erősen emészti is magát emiatt, mert mint mondta, vele ilyen még nem esett meg. De hiába próbálkozott, mindegyre megzavarta a farkas középső szeme. 

Úgy mesélte, hogy már-már hihetetlen, de valahányszor úgy érezte dereng a farkas lelke az övében, a jószág rávillantotta a harmadik, középső, addig csukott szemét, és a kapcsolat megszakadt. Úgy érzi, a farkas így szabadult a lelki kapcsolatteremtés elől. Három ízben próbálkozott, s mert nem sikerült, hát gyorsan lőtt egy fotót mobillal, amit meg is küldött nekem. A többit már chaten beszéltük meg. Nincs mit csodálkozni ezen, kényszerűségből ugyan, de valamennyire halad a korral. Ha nem tenné, velem sem tudna kapcsolatot teremteni a fagyok országából. Sajnos a kétfejű farkas keresztülhúzta a számításaink, megint halasztjuk a találkozást, hisz mint mondta, ezek után a nyomra tapad és addig nem jön le a hegyről, míg újra farkasszemet nem nézhet "három szemmel" és nem próbálhat ismét kapcsolatot teremteni. Az sem mellékes, hogy még eddig ő sem látott hasonlót. Akkor hát hajrá! Hajrá, amíg még meleg az a nyom!

Az eredeti írást itt olvashatja: https://tukorrokut.blogspot.com/2020/04/farkasszemet-neznek.html?fbclid=IwAR17btbBcKYRPZZxNZJImeBBOrpoLLN2JdnQ_SggE2kQhHco34gZ8lWNBr8

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.