Ocsmány lejáratás indult Szabó Tímea ellen

2020-04-22 15:27 | #Kitekintés #Politika

Női ellenzéki képviselők tiltakoznak Szabó Tímea megtámadása ellen. A kormánypárti Magyar Nemzet lejárató cikke miatt vállalnak szolidaritást a képviselők.

„Az egyik kormánypárti lapban gyalázatos cikk jelent meg Szabó Tímeáról, a Párbeszéd frakcióvezetőjéről. Mi, az Országgyűlés női ellenzéki képviselői tiltakozunk a náci időket idéző írás ellen, egyúttal szolidaritást vállalunk Szabó Tímea mellett” – olvasható a Vadai Ágnes (DK), Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Bősz Anett (Liberálisok), Demeter Márta (LMP), Gurmai Zita (MSZP), Hohn Krisztina (LMP), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik), Schmuck Erzsébet (LMP), Szél Bernadett (Független) és Varga-Damm Andrea (Jobbik) által közösen jegyzett közleményben.

„MIFÉLE SZERKESZTŐSÉG AZ, AMELY EGY ILYEN ALÁVALÓ MOCSKOLÓDÁST MEGJELENTET, ÉS MIFÉLE PÁRT ÉS KORMÁNY AZ, AMELY ILYEN SZÖVEGEKET ELTŰR, SŐT HALLGATÁSÁVAL IS TÁMOGAT?”

– teszik fel a kérdést a képviselőnők.

Azt írták: „ez az alantas támadás is megerősít minket abban, hogy közösen lépjünk fel az orbáni diktatúra ellen, és újra felhívjuk a figyelmet az emberség, a normalitás és a tisztelet alapvető szabályaira”.

Szabó Tímeáról a kormánypárti Magyar Nemzetben kedden jelent meg egy sértő véleménycikk, azután, hogy hétfőn az Országgyűlésben fideszes képviselők tapssal fojtották bele a szót a párbeszédes politikusba. Az iránt szeretett volna érdeklődni: ha valóban annyi maszk érkezik hazánkba, mint amiről a kormány beszél, akkor hogyan fordulhat elő, hogy a miniszterelnök által is közzétett videókon rendszeresen hiányos, vagy nem megfelelő védőfelszerelésben láthatóak az orvosok és ápolók. Szabó Tímea nem tudta elmondani a teljes beszédét, de a kormányoldal azt kezdte el terjeszteni róla, hogy a határon túli magyar közösségeknek juttatott védőfelszerelések miatt támadja a kormányt. A párbeszédes politikus ezt határozottan cáfolta, azt is jelezte, hogy pert indít a kormánypárti sajtótermékek ellen.

 

Forrás: Jövő Tv