Karácsony: Elindítjuk a tömeges tesztelést Budapesten

2020-04-23 13:33 | #Kitekintés

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere csütörtökön Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Budapesten elvégzett, eddigi összesen ezer teszt után újabb tízezer koronavírus-teszt beszerzéséréről írtak alá szerződést, amellyel összesen húszezerre nő a főváros rendelkezésére álló mintavételi eszközök száma.

Karácsony Gergely az egészségügyi szervezetek javaslataira hivatkozva megemlíti, csak úgy fékezhetik meg a járvány terjedését, és enyhíthetik a korlátozásokat, ha a tesztelés tömegessé válik. Tapasztalatai szerint a kormány ebben nem elkötelezett, ezért a Fővárosi Önkormányzat saját forrásaiból és a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával megindul a tömeges tesztelés Budapesten.

A főpolgármester hozzátette: elsődlegesen az idősotthonok és hajléktalanszállók dolgozóit, valamint lakóit tervezik majd szűrni, de a kerületi önkormányzatok számára is biztosítanak majd lehetőségét a saját intézményeikben történő mintavételre. A főpolgármester ismét arra kérte a kormányt, támogassa a tömeges tesztelések megkezdését.

 

Forrás: Jövő Tv