Momentum: A fociklubok adják át az állami támogatásuk minimum felét a helyi önkormányzatoknak

2020-04-23 11:02 | #Kaposvár #Kitekintés #Politika

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke csütörtökön egy Facebookon közzétett videóban jelentette be: a Momentum javaslatot tesz arra, hogy a járványhelyzet idejére a magyarországi futballklubok adják át az állami támogatásuk minimum felét a helyi önkormányzatnak. A párt elnöke szerint amennyiben a futballklubok anyagi nehézségekre hivatkoznának, lehetőségük lenne arra, hogy megállapítsanak egy maximum havi fizetést a játékosaiknak a járványhelyzet idejére, melyet Fekete-Győr András egymillió forintban határozna meg.

Véleménye szerint ugyanis ez a minimum, amit egy szünetelő bajnokságban játszó futballista tehet a nemzeti szolidaritás jegyében. A javaslat szerint a felszabaduló összegből, valamint az önkormányzatoknak eljuttatott pénzből a kórházi dolgozók jövedelmét lehetne emelni, minimum a járványidőszak idejére.

A Momentum javaslata viszont némileg szembemegy azzal a szerdán megjelent kormányrendelettel, amely szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által kiírt versenyrendszerben szereplő sportszervezet a labdarúgók vagy sportszakemberek havi díjazását egyoldalúan csökkentheti. A csökkentés mértéke viszont legfeljebb 70 százalék lehet, amit a veszélyhelyzet lejártával vissza kell állítani az eredeti szintre.

 

 

Forrás: Jövő Tv