Karácsony levélben kéri Orbánt, hogy tegy kötelezővé országos szinten a maszkviselést

2020-04-28 09:19 | #Kaposvár #Kitekintés

Ahogy arról korábban már többször is beszámolt a Jövő Tv, április 27-étől, vagyis hétfőtől kötelező a maszk, kendő, sál viselése a budapesti üzletekben, piacokon, taxikban és zárt terekben. Karácsony Gergely főpolgármester erről szóló határozatát a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely is jó megoldásnak nevezte a csütörtöki kormányinfón, a kormány mégsem tette kötelezővé országosan a maszkok viselését.

Karácsony Gergely kedden délelőtt egy levelet tett közzé Budapest koronavírus-tájékoztató oldalán, melyet közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett. Karácsony azt írja a levélben, örül, hogy a kormány is elköteleződött a tömeges tesztelés megkezdése mellett, és a budapesti példát ajánlja végrehajtásra a kormányzati szerveknek is, melynek lényege, hogy az idősotthonok lakóit és dolgozóit, valamint a hajléktalanellátásban dolgozókat teszteljék először. A főpolgármester emellett arra is felhívta a miniszterelnök figyelmét, hogy hallgasson az általa felkért járványügyi szakértőkre, és a Magyar Tudományos Akadémiára, akik szerint fontos lenne a maszkviselés kötelezővé tétele.

Karácsony Gergely ezért azt kérte Orbán Viktortól, hogy országos szinten tegye kötelezővé a zárt térben történő maszkviselést

ugyanis ezzel mindenki hozzájárulhatna a hatékony védekezéshez. A budapesti főpolgármester elmondása szerint több település polgármesterével is konzultált az ügyben, ám sok helyütt “jogértelmezési zavarok, a kormányhivatalok beavatkozásával kapcsolatos aggodalmak gátolják az intézkedést.”


 

 

Forrás: Jövő Tv