Elmarad a Sziget, a Volt, a Balaton Sound és az összes nagy nyári fesztivál

2020-04-30 15:55 | #Kitekintés #Kultúra

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, Magyarország a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszába lép, melynek értelmében fokozatosan újraindítják a hazai gazdaságot és életet. Emellett azt is bejelentették, hogy az enyhítés a tömegrendezvények esetében nem kivitelezhető jelenleg, így augusztus 15-ig biztosan továbbra is tiltva maradnak az 500 fő feletti rendezvények.

Ez a bejelentés tulajdonképpen egyet jelentette a idei fesztiválszezon lefújásával, melynek kapcsán a Sziget sajtóiroda is közleményt adott ki. A szervezők elmondása alapján “27 év óta először telik majd el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak.”

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta, ugyan jelenleg is folynak a tárgyalások a szervezők és kormány között az iparágat érintő mentőcsomagról és a különféle szakmai szervezetek is régóta egyeztetnek többfajta vészforgatókönyvről, de konkrét eredményre még nem jutottak a fesztiválszervezők a döntéshozókkal. A főszervező szerint mindenek előtt ki kell alakítani az elővételes jegyvásárlók számára az optimális megoldást, melynek kapcsán külföldi fesztiválok példáit is vizsgálják, melyek között szerepel a jegyek jövő évi felhasználhatósága és a visszatérítés is.

“EGYELŐRE TEHÁT TÜRELMET KÉRÜNK, KERESSÜK A MEGOLDÁST, AZONBAN AZ BIZTOS, HOGY AZ SOKAT JELENTENE, HA AZOK A LÁTOGATÓK, AKIK MÁR MEGVÁSÁROLTÁK ELŐVÉTELBEN A JEGYET, EZT A JÖVŐ ÉVI FESZTIVÁLRA VALÓ BEFEKTETÉSKÉNT KEZELNÉK“

– mondta Kádár Tamás főszervező

Forrás: JövőTv

Borítókép: Mohai Balázs/MTI