Müller Cecília beismerte, hogy elengedték a kórházakból hazaküldött betegek kezét - állítja az LMP

2020-05-05 16:37 | #Kaposvár #Kitekintés

A járványkórházak kialakításakor országszerte több ezer beteget küldtek haza egyik napról a másikra. Kanász-Nagy Máté újpesti alpolgármester, az LMP Országos Elnökségének titkára még áprilisban levelet írt a Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának, hogy megtudja, ha valóban ennyi ápolásra szoruló embert küldtek haza, akkor ki, és milyen formában fogja biztosítani ezeknek a betegeknek az ellátását. Kérdésére csak a napokban érkezett válasz Müller Cecíliától.

Az országos tisztifőorvos Kanász-Nagy Mátét arról tájékoztatta, hogy az Újpesti Károlyi Sándor Kórházból összesen 37 beteget küldtek haza, és azt is hozzátette: további hatósági intézkedést nem tart szükségesnek.

Kanász-Nagy Máté Archives - Jövő TV

„Mi ezt úgy értékeljük, hogy gyakorlatilag Müller Cecília beismerte azt, hogy ezeknek a betegeknek elengedték a kezét, és a kormánytól, a kormányzati szereplőktől, a kormányhivataltól semmilyen segítségre nem számíthatnak” – jelentette ki Kanász-Nagy Máté vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az újpesti önkormányzat mindent megtesz azért, hogy támogassák a hazaküldött betegeket, szociális segítségnyújtást, és anyagi támogatást is biztosítanak a rászorulóknak.

Kanász-Nagy Máté arról is beszélt, hogy az LMP további lépéseket tervez az ügyben. Elmondta: adatkéréssel fordulnak majd a kormányhoz, hogy kiderítsék, országszerte pontosan hány beteget küldtek haza, és mely intézményekből.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: egyetlen egy beteg kezét sem szabadott volna elengedni, és szerinte ez az eset arra is rávilágított, hogy mennyire fejletlen Magyarországon az egészségügyi ellátórendszernek az otthonápolásra vonatkozó része.

Emlékeztetett rá: az LMP évek óta foglalkozik azzal, hogy milyen nehéz helyzetben vannak azok, akik saját otthonukban gondoskodnak beteg szeretteikről, ezért az ellenzéki zöldpárt szerint a gondozási díjat növelni kellene legalább a minimálbér szintjére.

Forrás: JövőTv

Borítókép: hirado.hu