LMP: a kormány gazdaságvédelmi intézkedései elkerülik a kis- és középvállalkozásokat

2020-05-07 12:55 |

Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő csütörtöki online sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány veszélyhelyzet miatt hozott gazdaságélénkítő intézkedései a nagyvállalatokat és a bankrendszert segítik, miközben rendre elkerülik a kis- és közepes vállalkozásokat.

Hozzátette, hiába a kis- és középvállalkozások biztosítják a legtöbb munkahelyet, nem kaptak a kormánytól érdemi segítséget.

Csárdi Antal szerint ugyan a kis- és közepes vállalkozások működtetik a vendéglátás, a turizmus vagy a szolgáltatói szektor nagy részét, a kormány mégis olyan ingatlan nagyberuházásokat nyilvánít kiemeltnek, amely ellen a lakosság tiltakozik.

“A TÁRSASÁGIADÓ-KEDVEZMÉNY A LEGKISEBB MÉRTÉKBEN SEM SEGÍTI A KIS- ÉS MIKROVÁLLALKOZÁSOKAT, AZZAL CSAK A HAVERI NAGY CÉGEK JÁRNAK JÓL”.

– mondta az országgyűlési képviselő.

Az LMP képviselője kiemelte, a kormányzati kommunikáció 55 milliárd forintos banki különadóról beszél, ám azt a pénzintézetek öt éven belül visszakapják, vagyis az nem adó, hanem hitel. “A bankrendszer nem hozzájárul a közös teherviseléshez, hanem még nyereséget is termel” – mondta.

Forrás : JövőTv