Mi az igazság? Kérdezi Steinmetz Ádám a Jobbik országgyűlési képviselője

2020-05-07 13:06 | #Kaposvár

Steinmetz Ádám, somogy megyei jobbikos országgyűlési képviselő, facebook oldalán közzétett képe alapján ellentmondás van Kásler Miklós egészségügyért felelős miniszter és Moizs Mariann a kaposvári kórház főigazgatójának nyilatkozatai között.

"A koronavírus-járvány miatti kórházi "ágyfelszabadítás" során tudomásom szerint krónikus betegeket is hazaküldtek. Moizs Mariann igazgató asszony ezt korábbi nyilatkozatában megerősítette. Kásler miniszter úr viszont - mint az tegnap az Országgyűlésben kiderült - nem így tudja. De akkor ki az, aki nem mond igazat?" - teszi fel a kérdést Steinmetz.

Steinmetz Ádám/ facebook

Mint ismert, Moizs Mariann azt nyilatkozta, hogy összesen 32 krónikus beteget küldtek haza a kórházból, ezzel szemben május 4-én Kásler azt mondta a parlamentben, hogy senkit nem küldtek haza, hiszen a rendelet kihirdetésének pillanatában 58 százalékos volt az üres ágyak aránya a kórházakban.

Feltehetően Moizs Mariann főigazgató számai helyesek, hiszen Kásler Miklós már többször bizonyította, hogy nincs tisztában a hozzá tartózó területek napi szintű működésével.

 

kpsvr

Borítókép: Steinmetz Ádám facebook