DK: káosz, fejetlenség és szakmaiatlanság uralja az egészségügyet

2020-05-11 16:20 | #Politika

Péntek délután látott napvilágot Müller Cecília tisztifőorvos azon rendelkezése, amely kimondja: péntektől – május 8-ától – a Dél-pesti Centrumkórháznak és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek kell ellátnia országosan a középsúlyos, súlyos és kritikus állapotban lévő, szállítható koronavírus-fertőzött betegek kezelését. Így tehát a vidéki betegeket is a fővárosi intézményekbe kell szállítani, ameddig azt az intézmények kapacitása lehetővé teszi.

A Demokratikus Koalíció sajtóközleményben reagált a tisztifőorvos rendelkezésére, melyben kiemelték, ezzel még inkább egyértelművé vált, hogy felesleges és értelmetlen volt Kásler Miklós húsvét előtt kiadott utasítása, amely országszerte 36 ezer kórházi ágy felszabadítását tette kötelezővé az egészségügyi intézmények számára. 

Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa szerint káosz, fejetlenség és szakmaiatlanság uralja az egészségügyet, továbbá hozzátette: a súlyos betegek indokolatlan mozgatása felesleges, szakmaiatlan és veszélyes döntés.

Forrás: JövőTv

Fotó: Máthé Zoltán, MTI