Hétfőtől a vidéki vendéglátóhelyek zárt tereiben is lehet már tartózkodni

2020-05-14 14:01 | #Kaposvár

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a budapesti korlátozások enyhítésével kapcsolatban azt mondta, holnap vagy holnapután dönthet erről az Operatív Törzs, vasárnap éjfélig azonban még a jelenlegi szabályok vannak érvényben.

A kormány korábban levélben kérte ki a kerületi polgármesterek és a főpolgármester véleményét is arról, időszerűnek látják-e a fővárosi élet fokozatos újraindítását, vagy még nem. Karácsony Gergely ezzel kapcsolatban már szerda reggel kifejtette az álláspontját, szerinte ha a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi, akkor meg kell kezdeni a korlátozások fokozatos feloldását, amellyel kapcsolatban javaslatokat is tett a kormány felé.

Koszticsák Szilárd/MTI

Ezt Gulyás a Kormányinfón úgy értékelte, hogy a főpolgármesternek más kerületi polgármesterekkel szemben nincs határozott álláspontja a kérdésben.

Pest megyében is úgy látják, hogy enyhül a járványhelyzet, ezért hétfőtől a többi megyéhez hasonló intézkedések lesznek érvényben ott is.

A miniszter szerint vidéken további enyhítésekre van lehetőség, ezért a jövő héttől már a vendéglátóhelyek belső, zárt részeibe is be lehet menni, de azt kérik, mindenki viseljen szájmaszkot és tartsa be a védőtávolságot. Az ott dolgozók számára ez kötelező is.

A szabad terek, parkok megnyitásáról is döntött a kormány, hétfőtől ezek is látogathatóak vidéken, ahogy a szállodák, panziók is.

Forrás: JövőTv

Borítókép: Koszticsák Szilárd/MTI