Halott férfinak megírták, ellátása nem sürgős

2020-05-16 07:39 | #Kaposvár

Négy hónappal a halála után küldött levelet a kaposvári kórház egy tüdőrákban elhunyt betegnek arról, hogy daganatos betegségének ellátása nem sürgős, a koronavírus-járvány miatt halasztható – számolt be pénteken az RTL Klub Híradója nyomán a 24.hu

 

A Kaposváron diagnosztizált beteg férfi a nagyatádi kórház hospice osztályán hunyt el.

A tévécsatornának nyilatkozott a férfi lánya, aki felháborítónak tartja, hogy amennyiben édesapja élne, jelenleg nem kezelnék rosszindulatú tüdődaganatát. A levélben azt írják: "Ellátása nem esik az egészségügyi törvény által meghatározott sürgős szükség körébe, anélkül nem következik be életveszély, vagy tartós egészségkárosodás, így azt ... kénytelenek vagyunk elhalasztani." 

Ezzel szemben az országos tisztifőorvos két hónppal ezelőtti nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a daganatos betegek kezelése nem függeszthető fel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt mondta az RTL-nek, hogy ilyen levelet nem küldött a kaposvári kórház egyetlen daganatos betegeket gyógyító osztálya sem, de amennyiben a hozzátartozók megkeresik a kórházat, kivizsgálják az esetet.

Videó: https://rtl.hu/rtlklub/hirek/4-honappal-a-halala-utan-levelben-ertesitettek-a-tudorakban-elhunyt-ferfit-hogy-ellatasa-nem-surgos

kpsvr