Bencsik János feljelenteti magát rémhírterjesztésért

2020-05-17 13:04 | #Politika

„Lássuk, ki nem mond igazat: feljelentetem magamat rémhírterjesztésért” – közölte Bencsik János független országgyűlési képviselő vasárnap a Facebook-oldalán.

Pénteken – Kásler Miklós minisztert politikai felelősként megnevezve – ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán azt írta: „az egészségügyi használatra alkalmatlan védőfelszerelések súlyosan veszélyeztetik az egészségügyben dolgozók életét, testi épségét”. Bencsik János egy videót is közzétett, a felvételen a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház egyik munkatársával beszélgetett, aki elmondta: „nagyon kevés védőfelszerelést kaptak, és ezeknek a többsége sem alkalmas arra a célra, amire őket használni kéne”. A független képviselő annak is próbált utánajárni, hogy miért volt a Kínából érkezett védőfelszerelések dobozára kínai írásjelekkel ráírva: „nem egészségügyi felhasználásra”.

A Dél-pesti Kórház közleményben reagált a politikus videójára, azt írták: „valótlan állítások sorát fogalmazza meg”. A kórház a közleményében úgy fogalmazott: „Határozottan felszólítjuk képviselő urat, hogy tartsa távol magát a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháztól, igaztalan állításaival ne akadályozza munkánkat, ne bizonytalanítsa el betegeinket és hozzátartozóikat és ne rombolja a gyógyításba vetett közbizalmat.”

Ennek ellenére a független országgyűlési képviselő nem tud róla, hogy bárki feljelentette volna a felvétel miatt.

Ezért Bencsik János úgy döntött: egy ügyvéd segítségével megír egy feljelentést saját maga ellen rémhírterjesztés miatt.

A feljelentést Dr. Ralovich Zsolt nevében írta, és el is küldi neki, így a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetőjének már csak alá kell írnia, amennyiben egyetért vele. 

Hogy biztosra menjek, a levelet Polt Péter legfőbb ügyésznek címeztem, aki eddig sem habozott a Fidesz keze alá dolgozni. Ha tehát valóban hazugság mindaz, amit a videómban bemutattam, csak le kell folytatni a nyomozást, és kiderül az igazság. A mentelmi jogomról természetesen kész vagyok önként lemondani” – írta Bencsik János a közösségi oldalán.

Hozzátette: ha ezek után sem Dr. Ralovich Zsolt, sem pedig más nem tesz feljelentést, azt beismerő vallomásnak veszi, szerinte azzal elismerik: kevés védelmet nyújtanak a védőeszközök. 

 

 

Forrás: JövőTv