Felfüggesztette a DK állami támogatását az Állami Számvevőszék

2020-05-21 13:56 | #Politika

Az Állami Számvevőszék felfüggesztette a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatását mindaddig, amíg a párt helyre nem állítja törvényes gazdálkodását és azt dokumentumokkal nem igazolja – jelentette be a számvevőszék főtitkára csütörtökön.

Holman Magdolna az ellenzéki párt 2017-2018. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről szólva azt mondta, a DK nem igazolta az időszakról közzétett adatok valódiságát: pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette – írja az MTI.

A számvevőszék titkára elmondta, a döntésről tájékoztatták Gyurcsány Ferencet is, hogy a DK elnökének milyen dokumentumokkal kell igazolnia a párt törvényes gazdálkodásának helyreállítását. Amennyiben ennek eleget tesznek, úgy az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését.

Az ellenzéki párt ezzel kapcsolatban korábban azt mondta, az Állami Számvevőszék olyan iratokat kér tőlük, amelyek megsemmísültek abban a tűzvészben, amikor leégett a DK központi irodája. A dokumentumok másoltát azonban eljuttatták az ÁSZ-hoz.

 

Borítókép: Máthé Zoltán/MTI