Kásler az orvosokra hárítja a felelősséget

2020-05-25 13:59 | #Politika

“Kértem Pintér Sándor miniszter urat, hogy szervezési tapasztalatait bocsássa az EMMI rendelkezésére azért, hogy átvizsgáljuk az egészségügy struktúráját, és az esetleges átalakításának lehetőségét” – jelentette ki Kásler Miklós miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalán közzétett „Miniszteri percek” című videósorozatának második részében.

A miniszter a kórházi ágyfelszabadítások kapcsán elmondta, a járványhelyzet alatt is a betegek érdekeit tekintették elsőrangúnak, ennek szellemében adta ki a különböző miniszteri utasításokat is. Kásler Miklós továbbra is kitartott azon álláspontja mellett, mely szerint nem hangzott el olyan utasítás, melynek értelmében a kórházi ágyak felszabadítását rendelte volna el, kijelentette: az orvosok döntöttek az ágyfelszabadításokról, saját felelősségük rajta. Továbbá azt is hozzáfűzte:

“AKI NEM KÖVETTE A MINISZTERI UTASÍTÁSOKAT, NEM VOLT ÖSSZHANGBAN A SAJÁT ORVOSI ESKÜJÉVEL.”

A miniszter szerint, amennyiben valaki nem kapta meg a megfelelő kórházi ellátást, az “nyugodtan fordulhat” a kórházak főigazgatójához, betegjogi képviselőhöz, vagy magához az EMMI-hez is. Véleménye szerint a védőfelszerelések tekintetében sem volt tapasztalható hiány az egészségügyi intézményekben, az orvosoknak, szociális dolgozóknak, valamint az érettségi alatt a diákoknak és a tanároknak is kellő számú védőfelszerelés állt és áll rendelkezésére.

 

Forrás: JövőTv

Borítókép: Emberi Erőforrások Minisztériuma - Facebook