Mirkóczki Ádám egri polgármester kilépett a Jobbikból

2020-06-02 18:56 | #Politika

„Meghozott egy közös megegyezésen alapuló döntést a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Eger polgármestere: Mirkóczki Ádám elhagyja a pártot” – olvasható a Jobbik és az egri polgármester keddi közös sajtóközleményében.

Hangsúlyozzák, hogy semmilyen nézeteltérés, semmilyen konfliktus nem áll a kilépés hátterében, és „Mirkóczki Ádám döntésének egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez”.

Mirkóczki Ádám Eger polgármestere

A közleményben azt is írják: „nem politikai döntés született sem a Jobbik, sem pedig Mirkóczki Ádám részéről”, és a polgármester csak és kizárólag „az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával”. Arra is kitértek, hogy Mirkóczki Ádámnak „semmilyen konfliktusa nincs és nem is volt a párt mostani elnökségével, és egyetért a Jobbik irányvonalával is”. Közölték:

„A JOBBIK MAGYAR NÉPPÁRT AZ EMBEREKÉRT DOLGOZÓ, FELELŐSSÉGTELJES KÖZÖSSÉGKÉNT TÁMOGATJA MIRKÓCZKI ÁDÁMOT A VÁROSVEZETŐI MUNKÁJÁBAN, ÉS UGYANEZT A HOZZÁÁLLÁST VÁRJA EL MÁS PÁRTOK VEZETŐITŐL IS.”

A Jobbik köszöni Mirkóczki Ádámnak a munkáját, a közös közleményben emlékeztettek rá, hogy a párt korábbi szóvivője és kommunikációs igazgatója 2019 januárjától semmilyen pozíciót nem töltött már be a Jobbikban, kizárólag Egerrel foglalkozott, októbertől a város megválasztott polgármestere.

„Ennyi volt!” – kedden a Jobbik ozorai alapszervezete oszlatta fel magát, arra hivatkozva, hogy Jakab Péter vezetésével a jobboldali, nemzeti pártként létrejött Jobbikot „mára egy szélsőbaloldali alakulattá züllesztettek.” Azt is írták, rendkívül felháborítónak tartják, hogy „azokkal számolnak le a pártban, akiknek a párt a létét köszönheti”. Hozzátették: „(…) látván, hogy döntéseik nagy felháborodást okoznak, gyáván visszavonulót fújnak, és békejobbot hazudva valójában hamis és képmutató »békeballal« próbálják csitítani a kedélyeket”. A közösségi oldalról már eltűnt a bejegyzés, de a teljes közleményt lehozta az Azonnali.

A 2018-as áprilisi országgyűlési választás óta a Jobbik frakciója kilenc képviselővel fogyatkozott. Legutóbb Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő, Sneider Tamás, a párt korábbi elnöke, és Farkas Gergely általános frakcióvezető-helyettes vált független képviselővé. Mindhárman komoly kritikákat fogalmaztak meg a Jobbik mostani vezetésével szemben. A frakcióból korábban távozott Bencsik János és Bana Tibor szintén Jakab Péter és elnöksége vezetését tartották elfogadhatatlannak.

Forrás: JövőTv

Borítókép: Mirkóczki Ádám Facebook oldal