Kásler: az emlőrák szűrését lehet, hogy halasztották, de ennek nincs következménye

2020-06-09 09:44 | #Politika

Az emberi erőforrások minisztere interjút adott a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának, és többek között arról beszélt, szerinte az ellenzék azért támadja, mert megvallottan hívő és magyar ember.

A koronavírus-járványra kapcsán azt mondta: „markánsan megmutatta” nemcsak az egyes emberek jellemét vagy a pártok viszonyulásait, hanem a társadalom és a gazdaság működési rendjét, illetve azt is, ami az egészségügyben korrigálandó, ami évtizedek alatt halmozódott fel, és nem sikerült a mai napig megoldani – számolt be vasárnap az MTI.

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kásler Miklós fikcióknak nevezte, hogy rákos betegek a járvány ideje alatt nem kapták meg a szükséges kezelést. Hangsúlyozta: a daganatos betegek közül mindenkit el kellett látni a járvány első percétől kezdve.

Az emlőrák szűrését, a mammográfiát lehet, hogy halasztották, de ennek nincs következménye

– fogalmazott a miniszter.

Kásler Miklós azt állította: a panaszokat minden esetben azonnal kivizsgáltatta, még akkor is, ha indokolatlan volt. Jogorvoslatot lehet kérni a betegjogi képviselőnél, a főigazgatónál vagy az egészségügyért felelős minisztériumban, de idáig egyetlenegy bejelentés sem érkezett el – közölte. A népegészségügyi központba ismeretei szerint tizenhat panaszt tettek az elmúlt időszakban.

A miniszter azt is hangsúlyozta: tényeken alapulnak azok a kijelentések, miszerint Magyarország – bármilyen összevetésben – a járványban kiválóan vizsgázott. Ezt megerősítik a nemzetközi szakmai írások is – mondta Kásler Miklós.

Hozzátette: huszonhat évig vezette az onkológiai intézetet, ott minden évben több mint hatszázezer ember fordult meg, aki a saját szemével láthatta és tapasztalhatta, hogyan folyik a munka. Ők pedig ennek a tapasztalatnak hisznek, nem az ellenzéknek – jelentette ki Kásler Miklós.

 

Forrás: JövőTv