Rémhírterjesztés miatt indult nyomozás az MSZP mentős videója miatt

2020-06-11 16:15 | #Politika

Korózs Lajos, MSZP-s képviselő, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke vasárnap tett közzé egy videót közösségi oldalán, valamint a párt központi oldalán is – amelyet azóta már eltávolítottak -, melyben a kórházkiürítések áldozatairól beszélt egy magát mentősnek beállító nő.

Németh Athina a videóban arról beszélt, hogy a kórházkiürítés idején tíz hazaküldött betegből tíz nap alatt kilencen meghaltak. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hétfőn reagált a videóban elhangzottakra, azt írták: a nőnek nincs semmi köze az OMSZ-hez, de az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepel.

Fotó: Korózs Lajos - Facebook (videó képkocka)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) ezután kedden bejelentette, hogy az MSZP által készített videó nyomán rémhírterjesztés miatt feljelentést tesznek. Az Index információi szerint meg is indult a nyomozás rémhírterjesztés gyanújával, amely nyomozást a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda fogja végezni. A lapnak azon kérdésére, hogy hivatalból vagy feljelentés útján indították meg a nyomozást, az ORFK nem válaszolt.

 

Forrás: JövőTv

Fotó: Korózs Lajos - Facebook (videó képkocka)