Orbán magyarázkodik a pedofil-botrány miatt

2020-07-10 10:29 | #Politika

Meg kell hozni azokat a gyermekvédelmi törvényeket, amelyek a pedofíliára, a gyermekek kizsákmányolására, a kábítószerre, az internet veszélyeire megnyugtató választ tudnak adni a szülőknek – jelentette ki az MTI szerint Orbán Viktor miniszterelnök. 

A Magyar Hang szerint a kormányfő azt is mondta:

„Az enyhe ítélet annak bizonyítéka, hogy sem az ügyészség, sem a bíróság nem áll a kormány befolyása alatt.”

Orbán Viktor hozzátette: hogyha ott állna, akkor ötször ekkora ítélet született volna. A kijelentés szépséghibája, hogy Orbán Viktor már 10 éve miniszterelnök és ezalatt az időszak alatt, a kétharmad birtokában, nem történt törvényi szigorítás a pedofil bűncselekményekkel kapcsolatban. 

Tovább árnyalja a képet, hogy a külügyminisztérium egy éve teljesen titokban hozta haza a Fidesz-kormány pedofil diplomatáját. Még a parlament külügyi bizottságának tagjai előtt is el tudta titkolni a Fidesz-kormány az ügyet. A nyilvánosság az Index cikkéből értesült az ügyről. Azt meg végkép nehéz megmagyaráznia Orbán Viktornak is, hogy miért kellett a Kaleta-ügyet tárgyaló külügyi bizottság anyagát tíz évre titkosítani.

Koszticsák Szilárd/MTI

Orbán arról is beszélt, ha valaki ilyen esetről hall, a saját gyerekeire gondol elsősorban, hogy ők is lehetnének áldozatok „Semmilyen büntetés nem tűnik súlyosnak ilyenkor” – jelentette ki.

Orbán Viktor ugyanakkor nem akar ebbe beletörődni, „nincs ennek az ügynek a vége”. Az őszi törvényalkotás egyik legfontosabb kérdése a gyermekvédelmi törvények megalkotása, megváltoztatása, szigorítása, „a gyermekeinket meg kell védeni” – közölte 10 év kormányzás után.

 

kpsvr

Borítókép: mediaklikk.hu