Állomás: lebetonozták, majd feltörték

2020-07-14 12:34 | #Politika #Kaposvár

Már érthető, hogy miért készül ilyen lassan, és miért kell újabb 100 milliókat rákölteni az intermodális csomópontra.

Árok Kornél, az Mszp Kaposvár Városkörnyéki Szervezetének Elnöke, a Facebookon tette közzé, hogy a leendő buszpályaudvaron az elkészült aszfaltozást most feltörték. A sokak szerint teljesen fölösleges beruházás meglehetősen furcsán épül. Korábban a SPAR előtt elkészült körforgalom új aszfaltját is feltörtét, majd újra lebetonozták.

Árok Kornél elmondta: „A jelek szerint elég kaotikusan megy a kivitelezés. A bontok-építek módszerrel jó eséllyel veszélybe kerül a március 10-én, lakossági fórumon elhangzott időpont. Az elmondottak szerint a szeptemberi iskolakezdésre a buszok már az intermodális állomásra érkeznének.”

Az eredetileg 35 milliárdosra tervezett, a rendező-pályaudvar városból való kiköltöztetését magába foglaló beruházás még észszerűnek tűnt. Mára már csak pénzszivattyúként funkcionáló építés nem tartalmazza a városképet romboló rendező-pályaudvar költöztetését, így teljesen értelmét vesztette. 

A lebutított tervekhez eredetileg 8,9 milliárd forintot rendeltek hozzá, majd a Sweitelsky Építő Kft. már 11,9 milliárdért nyerte meg a projektet. Jelenleg 17,7 milliárdnál tart a költségvetés, mindezt egy értelmetlen beruházásra fordítja Szita Károly, melyből a kaposvári cégek ki lettek hagyva.

 

 

kpsvr

Képek: Árok Kornél Facebook