Donáth Anna: azzal, hogy a magyar kormány leépíti a jogállamot, uniós pénzt vesz el Magyarországtól

2020-07-15 12:27 | #Politika

Tegnap történetében először szólalt fel momentumos képviselő a magyar parlamentben, Donáth Anna személyében. Az EU-s forrásokról szóló vita kapcsán hívták meg az Országgyűlésbe az Európai Parlamenti képviselőt, akinek alig egy percet adtak a többi EP-képviselővel szemben – mivel a Momentum nem rendelkezik parlamenti frakcióval.

Donáth Anna

Donáth Anna rövid felszólalásában a kormánypárti képviselőket szólította meg, és kijelentette: meg fogják védeni a magyaroknak járó EU-s pénzeket és a magyar demokráciát Orbán Viktortól. Véleménye szerint ugyanis a kevesebb demokrácia azt jelenti, hogy kevesebb pénzt kapunk az EU-tól. Azzal, hogy a magyar kormány leépíti a jogállamot, uniós pénzt vesz el Magyarországtól.

“Az Országgyűlés fideszes többsége végül megszavazta: tovább engedik a miniszterelnöknek az EU-s pénzek ellopását, a demokrácia leépítését. Egy egyszerű kérdésre kellett választ adniuk a kormánypárti képviselőknek: Orbán Viktor vagy Magyarország fontosabb számukra?”

Az Európai Parlamenti képviselő szerint az elfogadott határozat leleplezi, hogy immár a fideszesek szerint sem jogállam az ország, amit tíz éve vezetnek. Különben ők lennének a legbüszkébbek rá, állnának a vizsgálat elébe, dicsekednének a magyar demokráciával.

“A határozat ráadásul a nemzeti konzultáció hazug voltára is rámutat: úgy hoz döntést az uniós hitelfelvétel kereteiről, hogy közben elméletileg erről kérdezi az embereket is a kiküldött kérdőíveken. Meg sem várja az eredményt, hiszen valójában nem érdeklik a magyar állampolgárok: sem a véleményük, sem a megélhetésük, sem a szabadságuk” – olvasható a bejegyzésben.

 

Forrás: Jövő Tv