Rabosították a Momentum képviselőjét, aki kispesti ügyek feltárásáról vlogolt

2020-07-16 10:20 | #Politika

Paróczai Anikó, Kispest momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy rabosították, mert február elején egy videóban megmutatta, milyen spanyol villát hagyott ki a vagyonnyilatkozatából Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő vezetője.

Paróczai Anikó

„Különleges adatokkal való visszaélés és becsületsértés a vád, utóbbit egészen biztosan Kránitz Krisztián kezdeményezte. Ha ez megfélemlítés volt a Vagyonkezelő vezetőjének éléről, nem jött be. Nem félek. Azért lettem politikus, mert egy olyan kerületben és egy olyan országban szeretnék élni, ahol nem a korrupció felderítését, hanem magát a korrupciót büntetik” – olvasható Paróczai Anikó bejegyzésében.

A Momentum közleményt is kiadott, azt írják, február elején jelent meg Paróczai Anikó „Kispest, Nagy Lopás” videósorozatának első része, melyben a képviselő bemutatta, hogy „a nyilvánosságra került és elhíresült kispesti hangfelvételeken elhangzottak alapján milyen bizonyítékokat talált”. Paróczai Anikó akkor elmondta: „A korrupciónak nincs színe, a kispesti közélet megtisztulásához pedig felelősségre vonásra van szükség. Lackner Csabának le kell mondania, Kránitz Krisztiánnak pedig távoznia kell a kispesti vagyonkezelő éléről.”

Ferenczi István, az LMP kispesti képviselője és az antikorrupciós vizsgálóbizottság elnöke bohózatnak nevezte az eljárást, ugyanakkor megjegyezte, egyáltalán nem vicces ez a fajta megfélemlítés, együttérez a képviselőtársával.

A momentumos közleményben az áll, nem tudják pontosan, hogy ki tette a feljelentéseket, „de becsületsértés miatt kizárólag Kránitz kezdeményezhette az eljárás indítását”. A párt tájékoztatása szerint a feljelentések miatt Paróczainak be kellett mennie a 18. kerületi kapitányságra, ahol rabosították.

A Momentum ígéri, hogy képviselőjük nem áll le, sőt, még aktívabban fel fog lépni Kispest megtisztításáért. A kispesti szocialista városvezetés korábban többször is következetesen visszautasította a korrupciógyanúval kapcsolatos felvetéseket.

Forrás: JövőTv

Kép: Paróczai Anikó - Facebook