RENDKÍVÜLI - Elmaradnak az augusztus 20-i rendezvények

2020-07-16 10:40 | #Politika

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is - jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A miniszter azt is elmondta, hogy idén nem pótolják be a 20-i rendezvényeket. Gulyás azt is mondta, augusztus 15-ig maradnak a korlátozások az 500 főnél nagyobb rendezvényekre, a továbbiakról viszont július végén döntenek.

A tömegrendezvényekre vonatokozó döntés azt jelenti, hogy csak július végén dőlhet el több tucat nyár végére szervezett tömegrendezvény sorsa. Mivel augusztus utolsó hetére szerveznek egy csomó könnyűzenei fesztivált (B. My Lake, Strand, Fishing On Orfű, EFOTT, Veszprémi Utcazene Fesztivál, SZIN, Kolorádó), a kormány döntése még rosszabb helyzetbe hozta a szervezőket, hiszen alig két hetük marad a kormány döntéséhez igazodni. Ha a kormány elutasítja a korlátozás feloldását, az elképesztő terheket ró azokra az eseményekre, amelyeket a járvány miatt későbbi időpontokra tettek át - írja az Index.

Forrás: MTI/Index

Borítókép: Koszticsák Szilárd MTI