Folytatódik - Kirúgták az Index főszerkesztőjét

2020-07-22 14:11 | #Politika

Körülbelül egy hónappal ezelőtt került a nyilvánosság elé, hogy veszélyben van az Index függetlensége. Azóta már ketten is lemondtak az Index.hu Zrt. vezérigazgatói posztjáról, valamint a lap főszerkesztőjének, Dull Szabolcsnak is felmondták a lapigazgatói tagságát.

Szerdán pedig újabb fordulat jött az ügyben, ugyanis Bodolai László, a lap igazgatóságának elnöke közleményben jelentette be: “az Index.hu Zrt igazgatósága mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és az igazgatóság elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését.”

Így Magyarország egyik legnagyobb online médiumának főszerkesztői pozíciója egyelőre betöltetlen marad. Bodolai döntését azzal indokolta, hogy “az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni, ezért döntöttem a menesztéséről”.

Bodolai László, az Index igazgatóságának elnöke továbbá azt is bejelentette, hogy a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel. A mai nappal bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András, jogász, újságíró is, amire azért volt szükség, mert az igazgatóságból múlt héten távozott a stratégiai partner, az Indamédia két vezetője.

Sztankóczy András korábban a Heti Válasz újságírója volt, illetve friss igazgatósági tagsága előtt a Válasz Online szerkesztőségének tagjaként dolgozott. Mint a Válasz Online közleményéből kiderül, a szerkesztőség is csak most értesült kollégájuk távozásáról.

„Mi, a Válasz Online szerkesztőségének tagjai néhány órával ezelőtt értesültünk arról, hogy Sztankóczy András kollégánk távozik tőlünk és az Index.hu Zrt. igazgatóságának tagja lesz. Döntését tiszteletben tartjuk, lépése azonban lapunk életét és jövőjét semmilyen módon nem befolyásolja. Csapatunk – előfizetőinknek köszönhetően – továbbra is saját útját járja: propaganda- és bulvármentes lapot készítünk”közölte a Válasz Online a szerkesztősége.

 

Forrás: JövőTv