A sikoly - a Kaleta-ügy

2020-07-23 10:57 | #Politika

A Kaleta ügy a hatalom perverziójáról szól.

A cikk szerzője Varga Zsolt korábban a Somogy Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója volt, azelőtt pedig Somogy Megyei Önkormányzat Park Szociális Otthon és Módszertani Intézmény igazgatója.

Arról, hogy az Orbán rezsim nemcsak a magyar társadalomhoz viszonyul beteg módon, hanem az állam és annak vezetése komoly mentális problémákkal küzd. Nem lehet ugyanis véletlennek tekinteni, hogy Kaleta mentése a magyar ügyészség tisztességtelen vádemelésén alapul, vagyis az ügyészség enyhe büntetést indítványozott, hogy aztán a fideszes megmondó-emberek a bíróságra hárítsák a felelősséget a tájékozatlan emberek előtt. Merthogy a bíróság nem szabhat ki súlyosabb büntetést az ügyészi javaslatnál… 

Kaleta Gábor nagykövet, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Guillermo Molinari perui oktatási miniszter a magyar nagykövetség megnyitóján Limában 2017. október 19-én.
Kaleta Gábor nagykövet, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Guillermo Molinari perui oktatási miniszter a magyar nagykövetség megnyitóján Limában 2017. október 19-én.Fotó: Kkm, Forrás: Index.hu

De ez a dolog jogi része. Ennél elkeserítőbb, hogy a hatalom a kereszténység zászlaja alatt undorítóbbnál undorítóbb emberi viselkedéseknek, torzult személyiségeknek falaz. A közelmúlt Borkai és a mostani Kaleta esete a fideszes állam tragikus morális állapotának szimbólumává vált. Azt üzeni, hogy ha véletlenül kiderül a hatalom züllöttsége, politikusainak erkölcstelen viselkedése, akkor az érdemi következmények nélkül marad. Kicsit hátrahúzzák az elkövetőt, de nem történik semmi, sőt azt sejtem, jókat röhögnek a háttérben. 

Orbánék alatt volt már minden: pedofília, a gyermekek és a nők bántalmazása, szexuális erőszak, bandaháború. Erőszak erőszak hátán. Keresztény politikai főszereplőkkel. Mit gondoljon a magyar társadalom? 

Azt, hogy az áldozatok féljenek. Mert a dölyfös kéjenc elkövetők bármit megtehetnek. Féljenek hát, mert ha szólnak, ha jeleznek, akkor sem számíthatnak védelemre. 

Mert a hatalom nem az áldozatokat védi. Már-már őket okolja és teszi ki a megvetésnek. A szégyennek. A személyiség helyrehozhatatlan sérülésének. 

Elfojtják a sikolyt. Elfojtják a bántalmazott gyermekek segélykiáltását. 

Az Orbán rezsim nem az ország szétlopásával teszi a legrosszabbat. Morál nélküli társadalmat épít, ahol a bűn lett a norma.

 

Borítókép: pixabay.com