Orbán “libernyákozással” kezdte a reggelt a Kossuth Rádióban

2020-07-24 12:11 | #Politika

A Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában Orbán Viktor a héten véget ért EU-csúcs értékelésével kezdett, amelyről elmondta: a koronavírus-járványtól függetlenül is gyengül néhány nagy nyugat-európai ország gazdasága, amit a járvány csak elmélyített. Több ország adósságrátája 150 százalék fölé is emelkedhet, mint mondta: egyes országok térdre kényszerülnek, adósrabszolgává válnak.

Orbán Viktor - Fotó: Koszticsák Szilárd MTI

A miniszterelnök arról is szót ejtett, hogy Magyarország és Lengyelország visszaverte azt a kísérletet, hogy az őket megillető pénzekről mások döntsenek. “Voltak, akik azt akarták elérni, hogy ugyan megkapjuk a nekünk járó összegeket, de a felhasználást politikai feltételekhez kötnék” – mondta. Hozzátette: 5 nap alatt 3 milliárd forinttal több pénzt szereztek az EU-csúcson, ami „nem rossz órabér”.

Ezután jött csak az igazi fekete leves, amikor is a miniszterelnök kijelentette:

Magyarországnak, nekem személyesen szerencsém van, mert én voltam katona, a fél életemet edzőtáborokban és öltözőkben töltöttem el. És nem vagyok a régi, de néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, azokat azért még elviszem a hátamon. Tehát a fizikai megterhelését a tárgyalásoknak azt én az átlagosnál jobban bírom is, meg bírtam is.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e újabb szigorítás a koronavírus-járvány második hulláma miatt, elmondta: minden nap a fertőzések számait nézi, és ebben a tekintetben „egyre jobban áll a szénánk”, a környező országokban viszont baj van – mondta a kormányfő.

 

Borítókép: Médiaklikk

Forrás: JövőTv