Orbán Viktor egy "szuper csapatot" küld a vírus ellen

2020-08-07 09:38 |

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában a Pápán kialakult gócpont kapcsán elmondta: minden nap reménykedéssel kezdődik. A városban jelenleg 22 regisztrált esetről számoltak be. Az országos tisztifőorvos szerint azért kezdhetett el felgyorsulni a vírus terjedése, mert egy beteg közösségbe ment. Egy "szuper csapat" fogja kezelni az ilyen eseteket.

Orbán Viktor és a Szupercsapat

A miniszterelnök hangsúlyozta: az Operatív Törzs folyamatosan dolgozik, és hamarosan feláll az a speciális egység is, ami ilyenkor azonnal a helyszínen lesz, és intézkedik. Elmondta: nemsokára mindenki megismerheti őket, ő már találkozott „a szuper csapattal”, akik „tudományos-fantasztikus filmekben látható felszereléssel” rendelkeznek.

Beszélt arról is, hogy bár a szabályok lazultak itthon, továbbra is fontos, hogy mindenki figyeljen oda a higiéniára és a maszkviselésre. A szabályozás felelőssége a kormányé, de a magyaroknak kell betartani azokat – mondta, majd hozzátette:

MIVEL NEM TUDNAK MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR MELLÉ RENDŐRT ÁLLÍTANI, AZ ORSZÁG INTELLIGENCIASZINTJE, A KÖZJÓZANSÁG DÖNTI EL A VÉDEKEZÉS SIKERÉT.

Az interjúban szó esett arról is, hogy szerdán mintegy száz menekült próbált meg átjutni a röszkei határon, hogy bejussanak az országba. A miniszterelnök szerint az illegális bevándorlók biológiai, egészségügyi veszélyt jelentenek az országra.

VANNAK EZEK AZ EMBERJOGI HARCOSOK, AKIKET ÉN LIBERNYÁKOKNAK SZOKTAM NEVEZNI

– mondta Orbán, aki két héten belül másodszor libernyákozott a közrádióban. Véleménye szerint az a probléma, hogy ezek az emberek sokszor elrugaszkodnak a valóságtól, ám abban igazuk van, hogy minden megszólalásnál vigyázni kell a másik ember méltóságára. “Ha összekötjük a migrációt és a vírust, akkor olyan képzetet is kialakíthatunk, mintha minden migráns egy biológiai bomba lenne, aki megfertőz bennünket” – mondta, de szerinte csak úgy kell tekinteni a menekültekre, mint potenciális fertőzőkre.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy minden reggel a számok tanulmányozásával kezd. Először azt nézi meg, hányan haltak meg aznap koronavírusban, valamint, hogy hányan fertőződtek meg. Ezután jönnek a munkanélküliségi adatok, amelyről kétnaponta kap jelentést az ITM-től. Szerinte egyetlen számra kell figyelni: hogy ténylegesen hányan dolgoznak. 

Elmondta: 30-35 ezres különbség van a januári és a mostani számok közt, ami szerinte nem rossz, ugyanakkor jó esély van arra, hogy az év során ez a különbség is el fog tűnni, és már ősszel annyian dolgozhatnak, mint amennyien egy évvel korábban ugyanabban az időszakban.

 

Forrás: JövőTv