Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

2020-08-12 12:45 | #Kékfény

Tavaly decemberben láttak napvilágot azok a fotók a családon belüli erőszakot elszenvedő Orosz Bernadettről, amelyeken brutális sérüléseket láthatunk a nő arcán. A hatgyerekes nőt volt barátja, egy nyugalmazott katonai alezredes verte meg, ám a férfit kihallgatása után a rendőrök elengedték.

Orosz Bernadett a bántalmazás után

Miközben a rendőrség még mindig „szoros ügyészi felügyelet” mellett nyomoz a kegyetlenül összevert miskolci nő, Orosz Bernadett ügyében, a nőnek két hét múlva becsületsértés miatt kell megjelennie a bíróságon. Volt barátja – aki tavaly novemberben brutálisan megverte – ugyanis ötmillió forintos kártérítést követel tőle. Az indoklás szerint ugyanis sérültek a férfi személyiségi jogai, amikor Orosz Bernadett fotókat hozott nyilvánosságra az összevert arcáról, és segélykérő posztjában név szerint megemlítette őt.

A Nőkért Egyesület a hír hallatán közölte: a tárgyalás napján, augusztus 26-án tüntetést szerveznek a Miskolci Törvényszék elé, Orosz Bernadett védelmében. 

A tárgyalás időtartama alatt a bíróság épülete előtt állva fejezzük ki szolidaritásunkat Orosz Bernadettel és a kapcsolati erőszak minden áldozatával. Szeretnénk – újra – felhívni a figyelmet a magyarországi áldozatvédelem rendszerszintű hiányosságaira” – írták.

 

Forrás: JövőTv

Borítókép: RTL Klub