"Ocsmány fos!" - Itt a Kaposváriak véleménye a Szita-féle hídról és a közlekedési központról

2020-08-28 15:32 | #Kaposvár

Összeszedtük a facebookos kommenteket, amit a kaposváriak az új hídról és az intermodális csomópontról írtak a közelmúltban. Nem sok köszönet volt benne…

„Ocsmány fos!” – értékelte plasztikusan az intermodális csomópontot az egyik hozzászóló. 

Éppen feltörik a már lebetonozott részt az intermodális csomópontnál

„Nagyon rút lett, nem illik a városképhez!”;„Semmihez se illik...magalomán, drága, igénytelen csúfság...” - értékelik a csomópontot kicsit szelídebb hangvételben.

„Szép sok aszfalt lett a város szívében, és beton is van elégséges...”; „Beton rengeteg, borzasztó!” - Többen kifogásolták, hogy hatalmas betontömeg épült a város szívében, és nem gondoltak a zöldfelületekre. Szita Károly zöld városról beszél folyamatosan, de az egyik legnagyobb beruházást nem sikerült a zöld szempontok figyelembevételével teljesíteni.

„Ez a ferde cucc tükrözi a névadó gerincét” – vélhetően Szita Károlyra gondolhatott a hozzászóló.

„Nem szép, nem praktikus, viszont roppant költséges.”; „Pénzkidobásnak tökéletes beruházás.” - Mint ismert 640 millió forinttal emelkedett a kivitelezés költsége kárelhárításra hivatkozva, de a pénz másra mehetett el. 

Az elkészült körforgalmat újra felbontották, majd leaszfaltozták

„Sírni tudnék.... nem is járok(most) és nem is nagyon fogok arra járni. Megalomán, nagyvárost majmoló kinézetű.”; „Nagyon rút lett, nem illik a városképhez!”; „Semmihez se illik...magalomán, drága, igénytelen csúfság...” - A hozzászólók azt is kifogásolják, hogy ez a hatalmas betontömeg még a városképbe se illik. 

„Sajnálom h ez a közlekedési központ úgy épült meg, h előtte nem történt meg az azt használó polgárok igényeinek a felmérése....” - A kaposváriakat Szita Károly csak akkor szokta megkérdezni, ha biztos az eredményben. A gumiégető, vagy a donneri híd már nem ért meg annyit, hogy a városlakók véleményét is megkérdezzék.

„Csodás....jaaaa nem...ezerrel megy a kapkodás..silány kivitelezés...káosz...a hídon a gyalogos részre most szerelik a virágládákát..valamiféle fém dobozok vagy padok fekete színüek vagymi..de ritkaronda és ...a gaz a donneri feljáró részen tökigér..hogy azzal folyamat mit is fognak kezdeni...”

Esterházy híd és a pilon

„Na már megint nem sikerült. Mármint a fedlapokat az utcán, az utca szintjére hozni. Egyik jobbra dől, másik balra, de még véletlenül sem az utcával egy szintben. Akárcsak a füredi úton.” - Mondhatnánk, csak a szokásos kaposvári megoldás.

A csatorna fedlapok problematikájára reagált egy hozzászóló: „ …gondolom a munka le van igazolva, számla fizetve! Hajrá fidesz!”

Végezetül egy összefoglaló komment, amiben minden benne van: „Hát. Kalap szar lett! Ronda, nem átgondolt. Gondolom drága! Karcsi (is)jól járt vele gondolom. Ennyi pénzt elb....i ezért a trágyáért! Ízlés nincs a tervező megbukott! Remélem a kaposváriak megköszönik a Karcsinak!”

Intermodális csomópont és az Esterházy híd ferde pilonnal

kpsvr