A Momentum és az LMP közös aláírásgyűjtésbe kezd

2020-09-02 15:49 | #Kitekintés #Politika

A Momentum és az LMP aláírásgyűjtésbe kezd a kispesti vagyonkezelő igazgatójának lemondásáért. Paróczai Anikó, a Momentum helyi képviselője, Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, Tóth Balázs, az LMP helyi képviselője és Bakos Bernadett, az LMP budapesti politikusa közös sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy elindítanak egy petíciót Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának lemondásáért, illetve az Ez a Minimum! nevű átláthatósági csomag megvalósításáért.

Kép: Momentum

Paróczai Anikó a sajtótájékoztatón elmondta: a Momentum határozott álláspontja, hogy az ellenzéki összefogásban nincs helye korrupt vagy annak látszó politikusoknak, akiről pedig ez kiderül, a Momentum nem tudja a továbbiakban támogatni.

„KRÁNITZ KRISZTIÁN MÉLTATLANNÁ VÁLT ARRA, HOGY KÖZPÉNZEK FELETT DISZPONÁLJON, HISZEN HOGYAN VÁRHATJUK EL A FELELŐS GAZDÁLKODÁST ATTÓL, AKI SAJÁT VAGYONNYILATKOZATÁBÓL KIHAGY EGY SPANYOL VILLÁT!?”

– tette fel a kérdést a momentumos politikus. Paróczai rávilágított arra is, hogy a kerületnek átláthatósági fronton is számos elmaradása van, hiszen nem történt semmi előrelépés az Ez a Minimum! bevezetésével kapcsolatban sem.

Mi a Momentummal nem akarunk egy következmények nélküli Kispesten élni, ezért a helyi LMP-vel közösen egy aláírásgyűjtési kampányba kezdünk Kránitz Krisztián távozásáért, és az Ez a Minimum! átláthatósági javaslatcsomag elfogadásáért hiszen a kispestiek ennél sokkal többet érdemelnek!” – közölte Paróczai.

Az LMP-s Bakos Bernadett szerint a vagyongazdálkodást eleve nehéz átlátni, mivel több intézményben párhuzamosan végeznek hasonló feladatokat, sokszor bonyolultabbá téve azok ellenőrzését és átláthatóságát. Bakos Bernadett is kiállt amellett, hogy Kránitz Krisztián

„MÉLTATLAN ARRA, HOGY KÖZPÉNZT KEZELJEN, ÍGY TÁVOZNIA KELL A VAGYONGAZDÁLKODÁS ÉLÉRŐL”.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint, ellenzékiként különösen fontos, hogy tiszták és átláthatóak maradjanak, mert a Fidesz a mai napig a „de bezzeg ők is” hozzáállással hárítja a korrupciós vádakat.

Korábban Paróczai Anikó momentumos önkormányzati képviselő volt az, aki bemutatta Kránitz Krisztián spanyolországi medencés villáját, ami azonban nincs benne a kispesti vagyonkezelő igazgatójának a vagyonnyilatkozatában. Kránitz Krisztián ezután becsületsértés és különleges adattal való visszaélés miatt feljelentette Paróczai Anikót, akit a XVIII. kerületi rendőrségen rabosítottak is. A momentumos képviselő panaszt tett a XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészségnél, de végül elutasító határozatot kapott.

Július végén a Jövő TV-t arról tájékoztatta a kispesti önkormányzat, hogy az önkormányzat többséget biztosító pártok képviselői egy olyan forgatókönyvről állapodtak meg, „melynek eredményeként januártól új struktúrában működhetnek a kerületi cégek, az önállóan gazdálkodó intézmények”.

„Akkor arról is megállapodás született, hogy milyen formában és mikor történhet meg a cégek újbóli átvilágítása is. Ez a munka a Momentum által elfogadott menetrend szerint halad jelenleg is. Mint ahogy Kránitz Krisztián és Lackner Csaba vagyonnyilatkozati vizsgálata is több mint egy hónapja lezajlott, annak eredménye azóta is nyilvános” – közölte a kispesti önkormányzat.

 

Forrás: JövőTv