Orbán: támogatóink "álljanak hadrendbe, mert nagy ütközet lesz 2022-ben."

2020-09-21 10:56 | #Politika

Orbán nagy ütközetre számít 2022-ben és a "libernyekozás" sem maradt el. Publicisztikát írt Együtt újra sikerülni fog! címmel a Magyar Nemzet hétfői hasábjaira a miniszterelnök, aki a kötcsei és tusnádfürdői elmélkedései helyett lapra vetette gondolatait a koronavírus-járvány, a demokráciák jövője és a 2022-es választás kapcsán.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Orbán Viktor írásában kiemeli, hogy szerint lassan termőre fordul a Tusnádfürdőn néhány éve indított küzdelme az illiberalizmusért. Véleménye szerint ugyanis a politikai korrektség, vagyis a libernyák doktrína-, beszédmód- és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik.

Kiemelte: egyre többen látják, hogy többféle is lehet a demokrácia, de vannak még “jól megfizetett és óraműpontossággal járőröző libernyák határőrök.” Brüsszellel ellentétben már látják, a király meztelen, megdőlt az a doktrína, hogy a demokrácia csak liberális lehet. A magyar miniszterelnök szerint tévedés a konzervativizmust és a liberalizmust azért összekeverni, mert azok szövetséget kötöttek a nácik, kommunisták ellen. A szövetség a berlini fal leomlásával, a szovjetek kivonulásával értelmetlenné vált. 

Tisztán kell látni, hogy a konzervatívok és kereszténydemokraták számára a legnagyobb kihívást és ellenfelet ma és újra a liberalizmus és a liberálisok jelentik.

Mindemellett úgy véli, a magyarok és a lengyelek a szakadék széléről rántották vissza az Európai Néppártot, amikor jelezték, a kereszténydemokrácia jövőjét kockáztatja, ha német mintára koalícióra lépnek a baloldallal. A kormányfő szerint a külpolitikára is érvényes, hogy a liberális demokrácia összeomlást és káoszt, több kárt, mint hasznot hozhat magával. Ezért is szurkolnak a novemberi amerikai elnökválasztáson Donald Trump győzelméért.

Konzervatív-libernyák háború

Szerinte az európaiak már rájöttek, hogy az uniós intézmények nem őket, hanem a Soros Györgyök érdekeit szolgálják, a migráció ügyében pedig a liberális és a konzervatív politika élet-halál harcot vív.

“A libernyákok szerint nincs miért félni a nagymértékű bevándorlástól, sőt beözönléstől akkor sem, ha a hívatlan vendégek nemzeti és vallási hagyományai igencsak eltérnek, sőt szemben állnak a mieinkkel. A konzervatív-kereszténydemokrata tábor azonban elutasítja a bizonytalan kimenetelű társadalmi és emberkísérletet, mert vállalhatatlanul nagynak tartja a krónikus interkulturális feszültség és erőszak kockázatát” – írja Orbán Viktor.

Orbán szerint – a liberálisokkal ellentétben – a kereszténydemokratáknak van saját szellemi rendszere, amelyről állítható, hogy intelligensebb, mint a ma erőfölényben lévő, nemzetközi szervezeteket uraló, bornírt liberális világábrázolás. A miniszterelnök hozzátette: a kereszténydemokratáknak bele kell állniuk a nyílt szellemi és politikai küzdelembe, fel kell hagyni a mellébeszéléssel, és ki kell mondaniuk azt a négy mondatot, ami képes megváltoztatni az egész európai politikát.

  • A mi nemzeti és keresztény alapelveink nem liberálisak.
  • A liberalizmus előtt jöttek létre.
  • Szemben állnak a liberalizmussal.
  • A liberalizmus ma elpusztítja őket.

Lesznek meleg pillanatok

A koronavírus-járvány második hullámáról elmélkedve kijelentette: lesznek meleg pillanatok, de mindenki, akinek szüksége lesz rá, megfelelő ellátáshoz jut majd. A kormány döntései kapcsán kiemelte a nemzeti konzultáció jelentőségét is: szerinte emiatt döntöttek úgy, hogy az ország nem állhat le.

Csakúgy, ahogyan az első hullám idején, a magyar miniszterelnök most is minden megnyilatkozásában hangsúlyozza: a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére, és minden rendelkezésre áll a hatékony védekezéshez.

“A SZÜKSÉGES ESZKÖZÖKET MI GYÁRTJUK, MINDENBŐL ANNYIT, AMENNYI KELL, A KÓRHÁZAKBAN PEDIG JÁRVÁNYÜGYI KÉSZÜLTSÉG VAN.”

– tette hozzá.

A kormányfő arra számít, hogy körülbelül a 2022-es választásig marad a védekezés a koronavírus ellen, ráadásul gazdasági téren is támadásba kell lendülnie az országnak. Hozzátette: óriási feladat lesz ez, ezért Magyarország legkevésbé irigyelt embere 2021-ben Varga Mihály pénzügyminiszter lesz.

A 2022-es választás döntő ütközet lesz

A kormányfő kiemelte: a sikerekben bízik, az ellenzékben viszont továbbra sem, ugyanis rájuk még „a világjárvány idején sem lehet számítani”. Véleménye szerint a globális elit eszköze lesz a 2022-es választási harcban a baloldal, amelynek vezére Gyurcsány Ferenc, ifjúsági szervezete a Momentum, dollármilliárdos szponzora pedig Soros György. Kijelentette: az ellenzéki oldalon pártlogók vannak, de nincsenek saját akarattal bíró pártok.

“A MUNKA ELVÉGEZVE: A JOBBIKTÓL AZ LMP-IG MINDENKI BEDARÁLVA ÉS BETÖLTVE, MINT A KOLBÁSZ.”

Szerinte a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront 2022-ben döntő ütközetre készül, a nemzetközi média, a brüsszeli bürokraták és a civilnek álcázott NGO-szervezetek támogatásával. Ezért arra hívta fel támogatói figyelmét, hogy álljanak hadrendbe, mert nagy ütközet lesz 2022-ben.

 

Forrás: JövőTv

Borítókép: Szigetváry Zsolt MTI