Zuglói polgármester: Emberkísérletre készül a kormány

2020-09-22 15:39 | #Politika

Zugló MSZP-s polgármestere, Horváth Csaba keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: nem focimeccsre, hanem emberkísérletre készül a kormány, amennyiben a jelenlegi tervek szerint, nézők előtt rendezik meg a csütörtöki Bayern München-Sevilla európai szuperkupa-mérkőzést.

Fotó: MTI/KKBK

Az MSZP-s politikus a meccs helyszínéül szolgáló Puskás Aréna előtt tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: arra biztatja a kormányt, hogy nézők nélkül rendezzék meg a csütörtöki európai szuperkupa-mérkőzést, valamint hozzátette: még nincs késő helyesen cselekedni, Orbán Viktor még időben befejezheti az emberi hazárdjátékot.

Zugló polgármestere továbbá arra kérte a mérkőzésre jegyet váltókat, hogy maradjanak otthon és a tévé előtt szurkoljanak, csakúgy ahogyan a tiszteletjegyet kapó mentősöket és a VIP-jeggyel rendelkezőket is. Horváth Csaba szerint igaza van Markus Söder bajor miniszterelnöknek, aki szintén arra kérte a müncheni szurkolókat, hogy maradjanak otthon. A Sevilla is kétesnek találja a mérkőzés nézők előtt történő megrendezését, ezért a szurkolóiknak szánt 3000 jegy helyett csak 500 szurkolói jegyet adtak el.

 

Forrás: JövőTv