A Facebook letiltotta a vírustagadók oldalát

2020-09-24 15:16 | #Kitekintés #Politika

Csütörtökre eltűnt a Facebookról az egyik legismertebb magyar „vírustagadó”, Gődény György (Dr. Gődény) alapította Normális élethez ragaszkodók nevű csoport, és ugyancsak elérhetetlen a vírus veszélyességét korábban többször tagadó Lenkei Gábor több mint 100 ezer követővel bíró oldala, ahogy az Apaszív nevű, maszkellenes oldal is – írja a Magyar Hang.

A lap felidézi, hogy a kamupártok állami támogatása kapcsán korábban a hírekbe került, gyógyszerészként végzett Gődény György úgymond a vírusszkeptikusok élére állt, több műsorban vitázott szakemberekkel, illetve tüntetést is szervezett a budapesti Szabadságtérre, ahol a Jövő TV is riportot forgatott, többek között magát Gődényt is megkérdeztük.

VIDEÓ - Tüntettek a koronavírus túlreagálása ellen kaposváron is

A Magyar Hang Lenkeire kitérve szintén emlékeztet rá, hogy a magát nyíltan szcientológusnak valló, vitaminokat forgalmazó üzletember tavasszal többször is relativizálta a koronavírus-járvány veszélyeit.

A lap azt írja: a Facebook nem indokolta döntését, de azzal, hogy több vírustagadó oldal egyszerre tűnt el, vélhetően az álhírek terjesztése miatt léphettek. A Normális élethez ragaszkodók 2. és a korábban Maszktalanok (most már MKTLNK) elnevezésű csoportok továbbra is működik – teszi hozzá a Magyar Hang.

 

Forrás: JövőTv