Dúró Dórát életveszélyesen megfenyegették. Fluor Tomi kiakadt Dúróra

2020-09-28 17:37 | #Politika

Dúró Dóra és férje Novák Előd betegesen vonzódik a melegekkel kapcsolatos témákhoz. A politikus pár szinte nem is foglalkozik más témával, ami most egy könyvdarálásban csúcsosodott ki. Dúró a Facebookon panaszkodott, hogy életveszélyesen megfenyegették.

Dúró Dóra - Kép: Facebook

A 21. században könyveket megsemmisíteni az ISIS terroristái szoktak, ahogy tették ezt 2014-ben a Moszuli Múzeum könyvtárának kifosztásakor, ahol  i. e. 5000-ből származó – többek között mesekönyveket és verses köteteket – gyűjtöttek össze és égettek el nyilvánosan.

Dúró Dórát a Meseország mindenkié című mesekönyv gerjesztette haragra, melyet le is darált egyből. A Labrisz egyesület által kiadott mesekönyv főszereplői között meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbe fogadott, hallássérült és idős hősökkel is találkozhatunk a más hátrányos sorsú gyerekek között. 

Dúró a Facebookon panaszkodott, hogy életveszélyesen megfenyegették: „A trágár, sértő, életveszélyes fenyegetések sem tántorítanak el: igenis a magyar családok mellett állok, és nem hagyom szó nélkül, ha valaki meg akar hamisítani meséket vagy normálisnak akarja beállítani, ami nem az.” – írja a képviselő.

A hitleri Németország könyvégetéseit, illetve a kommunista könyvzúzdáit idéző akció annyira jól sikerült, hogy soha nem látott hírverést csinált a mesekönyvnek. A kiadó hálás lehet Dúró Dórának, hiszen ekkora reklámot biztos nem kapott volna a könyv.

A hazai sztárok közül többen is megszólaltak, többek közt Karácson Tamás, azaz Fluor Tomi is, aki a 24.hu-nak adott interjújában csalódottságának és felháborodásának adott hangot. Elmondta, nem érti, Dúró Dórának miért fáj ennyire az, ha valaki nem heteroszexuálisnak születik.

„A homoszexualitás nem egy kór, ami fertőz és mindenkit elbuzít, aki egy pillanatra nem figyel oda, hanem egy dolog, amivel születik az ember és az égvilágon senkinek nem árt. Ellentétben azzal, ha valaki náci, azzal általában nem születünk, viszont elég sok embernek ártott már" – vélekedett Fluor

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése nyilatkozatot is adott ki: 

„A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése megdöbbenve értesült róla, hogy a Magyar Országgyűlés egy képviselője nyilvánosan megsemmisített egy könyvet – pusztán azért, mert nem értett egyet annak tartalmával.

Minden könyv kritizálható, ezt egy politikus a legszélesebb nyilvánosság előtt bármikor megteheti. A politikai célú könyvrombolás azonban Magyarország és Európa legszégyenletesebb történelmi emlékei közé tartozik. Nem egyszerű véleménynyilvánítás, hanem közösségvállalás a náci könyvégetők és a kommunista könyvzúzdák örökségével. El a kezekkel a könyvektől!”

 

kpsvr

Borítókép: Pozsonyi Zita