Szembeköpi a somogyi embereket a Fidesz-kormány

2020-10-09 11:40 | #Politika

Nem csak a falunapi eszem-iszomokra kell eljárkálni, hanem meg kell hallgatni a kistelepüléseken élők panaszát is. A dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselője, Ander Balázs egy Jákóból érkezett kérést tolmácsolt az illetékes minisztériumnak - írja a Helló Dél-Somogy portál.

Ander Balázs országgyűlési képviselő - Kép: Röhrig Dániel

Mikor lesz végre magasperon Jákó vasútállomásán?” címmel tett fel kérdést Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő.

Noha nem én vagyok a térség egyéniben megválasztott országgyűlési képviselője, de mégis kötelességemnek érzem a lakossági panaszának tolmácsolását. Ez pedig nem más, mint az, hogy ezen a vasútállomáson nincs magasperon, így az utasoknak rendkívül élet- és balesetveszélyes körülmények között kell a vonatra fel- ill. onnan leszállniuk. Ugyan az elmúlt években a település önkormányzata és több helyi lakos is rendszeresen jelezte a vasút felé ezt a problémát, amelynek orvoslására többször is ígéretet kaptak, de ennél tovább nem jutott az ügy.” – írta az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak küldött levelében Ander Balázs.

Nem mindenki járhat helikopterrel vagy luxusjachttal. Idős nénik és bácsik, mozgáskorlátozottak, babakocsis anyukák kénytelenek a magasperon hiányában veszélynek kitenni magukat, ha fel akarnak szállni a vonatra, de a Fidesz-kormány magasról tesz az ő gondjaikra.

Miközben ezer milliárd forintot szándékoznak elkölteni a soha meg nem térülő, viszont a főstrómannak irtózatos nagyságú profitot fialó Budapest-Belgrád vasút hazai szakaszára, nincs pénz a Jákóhoz hasonló kistelepülések vasútállomásaira. A somogyiaktól még egy nyomorult magasperont is sajnál a kormány!

Kérdezem tehát, tudnak-e adni a „majd valamikor”-szerű válaszokon túl egy olyan konkrét időpontot, amikorra egészen biztos, hogy elkészül a település vasútállomásához tartozó magasperon. Várom érdemi válaszát!” – fejezte be a vidéki emberek érdekeiért kiállni nem rest ellenzéki honatya a levelét.

Az érdemi válasz helyett Ander olyan vérlázítóan pofátlan levelet kapott, amit nyugodtan tekinthetünk a normálisan közlekedni akaró jákói, somogyi, vidéki emberek szemen köpésének, hiszen egy ilyen egyszerű kérdésre sem tudtak egyenes, konkrét feleletet adni. Ehelyett az államtitkár 10 év kétharmad után a baloldali pártokat tette felelőssé, hogy Jákóban nincs magasperon.

Kérdés:

 

Válasz:

 

kpsvr