Fél fizetést kapott több, súlyos koronavírusos betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozó

2020-11-18 12:14 | #Politika

A Blikk információi szerint korábbi fizetésének csak egy részét kapta meg több, Covid-betegekkel foglalkozó egészségügyi szakdolgozó. 

A lap szerint volt olyan dolgozó, akinek feleannyit bérszámfejtettek, mint ami a túlmunkával és pótlékokkal járt volna. Mint írják: olyan egészségügyi szakdolgozókkal történt a méltánytalanság, akiket járványkórházak intenzív osztályaira vezényeltek át. Volt, aki azt a tájékoztatást kapta az intézménytől, hogy ebben a hónapban már ne is számítson a korrekcióra, mert bérszámfejtési hiba történt: valamiért nem kerültek át az adatok a korábbi munkahelyükre, ahol a pótlékokat fizetik.

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Korányi kórházba kirendelt szakdolgozók több mint 60 százalékának azért lett jóval kevesebb a fizetése, mert nem utalták el a nekik járó 50 százalékos emelést, az úgynevezett „Covid-pénzt”, amit a nagyobb terhelés és a veszélyesebb munkakörülmények miatt kapnak, hiszen súlyos koronafertőzöttekkel dolgoznak, ráadásul 12 órás műszakban.

A Blikk úgy tudja, a járványkórház és az átvezényelt dolgozókat korábban foglalkoztató másik intézmény nem tudott megegyezni a pénzügyi feltételekről, ezért maradtak hoppon a dolgozók.

Forrás: ugytudjuk.hu