Szita végre megszólalt az iparűzési adó ügyében

2020-11-20 15:05 | #Kaposvár #Politika

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke november 8-án az iparűzési adó felfüggesztését javasolta Orbán Viktornak. Szita Károly mélyen hallgatott a katasztrofális javaslatról, holott már fideszes polgármesterek is nyíltan nekimentek Parraghnak.

Korábban megírtuk, hogy míg Szita mélyen hallgat, addig a szintén fideszes Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, facebook posztban tette helyre az elvetélt ötletet: 

„A Kamara és Parragh úr azonban porcelánbolti elefántként szeretné letarolni az önkormányzati szektort, az iparűzési adó felfüggesztésének javaslata teljesen ellehetetlenítené a településeket…”

De Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba, is rossz tanácsnak minősítette az iparűzési adó elvonását. 

Mai napon végre megszólalt Szita Károly is. A polgármester a rádióinterjúban kiemelte, hogy nem a kamara, hanem a kamara elnökének ötlete volt a megszorítás. Ez Kaposvár esetében 3 milliárd forint egy évben. A város ebből működteti például az óvodáit, bölcsödéit és a tömegközlekedését is. A kieső összeget a város más helyről nem tudná pótolni, így, ha ez bekövetkezne alacsonyabb színvonalon működnének a szolgáltatások. Szita elmondta, hogy a javaslat óta többször beszéltek a kamara elnökével és kedden találkozni is fognak. 

Remélhetőleg a városlakók is megkaphatják majd azt a kiállást, amit a polgármester párttársai, vagy ellenzéki polgármesterek már megtettek korábban és megvédték városukat.