Továbbra is lesz meleg étel a két rászorulónak

2020-11-20 16:29 | #Kaposvár

Tegnap délután bukkantunk a Pukkandúr belvárosi pecsenyés szívszorító facebook posztjára, melyben két rászorulónak kerestek olyan új éttermet, ami továbbra is adna nekik ételt, mert a Pukkandúr elköltözik.

A bejegyzésben leírták, hogy szinte nyitás óta van kettő vendégük, akiket napi két adag meleg élelemmel segítenek. Viszont az étterem költözés miatt egy kis időre bezár, ezért a lelkiismeretes vállalkozó facebookon keresett másik éttermet, akik átvállalnák a két ember napi meleg étkeztetését. 

Ahogy írja: „Tisztelettudóak, a körülményekhez képest tiszták, szerények és ami a legfontosabb: elesettek.”

A bejegyzésben a képen egy férfi látható, de csak azért, mert a társa gerincsérült, így ő viszi neki az ételt.

Fotó: Pukkandúr a belvárosi Pecsenyés facebook oldala

Estére jött a jó hír. Megtalálta kollégáját, aki tudna segíteni a két rászorulón.

A történet kapcsán megkerestük Attilát a Pukkandúr üzemeltetőjét.
Pont akkor érkeztünk oda, mikor a vendéglátós közölte a rászoruló férfival, hogy sikerült továbbra is megoldani az étkeztetésüket.
Elmondta, hogy a 2019-es júniusi nyitás után nem sokkal jelent meg a két ember, akiknek idáig naponta adtak 1-1 adag friss és meleg ételt. Ahogy fogalmazott: Ez a két adag étel nem oszt és nem szoroz.

Öröm az ürömben. 

A vállalkozó elmondta, hogy rengeteg megosztás érkezett a bejegyzésére és meg is találta azt a vendéglátós kollégáját, aki ezentúl segíteni tudja a két rászorulót. Hozzátette, hogy szomorú, de nem a nagy és tehetős éttermektől jött a segítség, hanem egy hozzá hasonló kisebb (lelkiismeretes- a szerk.) vállalkozótól, aki most nyitott nemrég ebben a nehéz helyzetben. Elmondása szerint a másik étterem is nagyon korrekt és ők is szívesen álltak a jó ügy mellé.

Kerestük a másik éttermet is, de ők nem kívántak nyilatkozni.

Mi viszont köszönjük.