Változás az Index vezérkarában

2020-11-23 16:06 | #Kitekintés

Fontos változások a szerkesztőségben.

A hvg.hu értesülései szerint egy céges konfliktus miatt visszahívták Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét. A kiadónál történt változások érinthetik Bodolai László igazgatósági elnök pozícióját is.

Az Indamédia a Kreatívnak elküldött közleményben erősítette meg, Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő távozik, a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki. Bodolai László marad a csoport médiajogásza. Közös megegyezéssel távozik Sztankóczy András vezető szerkesztő is.

Az Indamedia Network Zrt. a Kreatívnak eljuttatott exkluzív közleményben bejelentette: visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

„Az Indexet működtető Magyar Fejlődésért Alapítvánnyal történt egyeztetést követően az Indamedia csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését”

– olvasható a közleményben.

A korábbi Index július 24-én szűnt meg, mikor gyakorlatilag a teljes gárda felállt, miután Bodolai László, a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt.

Forrás ugytudjuk.hu