Ki a felelős, ha Kaposváron megfagy egy hajléktalan?

2020-11-24 14:21 | #Kaposvár

Pintér Judit már hét éve segít a város rászoruló polgárainak. Facebook oldalán közzétett egy nyílt levelet, melyben, többek között, ezt kérdezi Szita Károlytól. 

Mivel Judit naponta kint van a „terepen” és beszél rászoruló embertársainkkal pontosabban be tud számolni a kaposvári hajléktalan ellátás súlyos problémáiról.

A polgármesternek írt levelében sérelmezi, hogy a rászorulók elmondása alapján nem világos a szálló hivatalos protokollja:

  • Igaz-e, hogy arcra válogatnak az emberek között, hogy kiket engednek be és kiket nem?
  • Igaz-e, hogy az intézmény vezetője arra hivatkozik akárki elutasításánál, hogy a dolgozók nem akarják az illetőt beengedni?
  • Ki lesz a felelős, ha egy be nem engedett hajléktalan megfagy a nyílt utcán és igaz-e, hogy egy házaspárnál a szállón lakókkal írattak alá egy petíciót, hogy kitiltsák őket?
  • Miért szüntették meg három éve a teaosztást?

Judit levele végén rámutat, hogy a város üresen álló ingatlanjait lehetne legalább nappal melegedőhelyként hasznosítani, hogy embertársaink ne az utcán töltsék a hidegben az egész napot.

Keressük a kaposvári hajléktalan ellátás vezetőjét, amint választ kapunk frissítjük a cikket.

Update:

Elértük telefonon a kaposvári Hajléktalan Gondozási Központ vezetőjét és megkérdeztük szeretne-e reagálni a leírtakra és elmondani a beengedési protokolljukat, de nem kívánt nyilatkozni.