Ungár Péter: A józan ész diadalmaskodhatott a kormányban

2020-12-16 13:01 | #Politika

Az LMP politikusa reagált a kormány döntésére, miszerint a szociális dolgozók is ingyen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön. -írja az ugytudjuk.hu

Fotó: Ungár Péter facebook

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője sajtóközleménnyel reagált arra a hírre, miszerint a kormány engedélyezte, hogy a szociális dolgozók is ingyen utazhassanak a tömegközlekedési eszközökön a veszélyhelyzet időtartama alatt. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

Végre, legalább ez 

A józan ész diadalmaskodhatott a kormányban is, amikor hirtelen engedélyezték, hogy a szociális dolgozók is ingyen utazhassanak a veszélyhelyzet időtartama alatt. Érthetetlen, hogy az eredeti kedvezményezetti körből miért maradtak ki, de a lényeg, hogy több fideszes városvezetés után végre a kormány is biztosítja a szociális dolgozóknak ezt a jogot. 

Ez persze nem mentesít a felelősség alól, amit a szociális dolgozóknak járó egyszeri 500.000 Ft-os bérkiegészítés elmaradása jelent. Azzal, hogy a kormány biztosította az ingyenes közösségi közlekedés lehetőségét, valójában maga is elismerte, hogy a szociális dolgozók az egész járványhelyzet alatt ugyanúgy a frontvonalban küzdenek nap mint nap. Ezért csak arra tudjuk biztatni a talán észbe kapó kormányt: ne álljanak meg itt, még mindig van idő akár még idén kifizetni az egyszeri bérkiegészítést a szociális dolgozóknak is. 

Ungár Péter, 

az LMP országgyűlési képviselője

Forrás: ugytudjuk.hu

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t és a kpsvr.hu-t kiadó gazdasági társaságban.