Orbán Viktor azt ígéri, nem fog tolakodni az oltásért, kivárja a sorát

2020-12-30 10:53 | #Politika

A Fidesz szerint a politikusok mindenkit előre engednek, csak a legvégén fogják megkapni az oltást.  -írja az ugytudjuk.hu

Egyre több országában kezdődnek meg az oltások a koronavírus ellen, így a világon sok politikus igyekszik minél nagyobb tömegeket rábírni arra, hogy mielőbb oltassák be magukat.

Nem így Magyarországon, ahol a kormány tagjai inkább kivárnak.

A Blikk megpróbált utánajárni, itthon milyen szerepet vállalnak a politikusok a vakcina irányába mutatott kételyek legyőzésében. Úgy tűnik, ők abban hisznek, hogy előbb azok kapjanak oltást, akiknek muszáj.

Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül 

- közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a lap kérdésére, hogy mikor kapja meg a vakcinát a miniszterelnök. Áder János államfő sajtóirodájától pedig válasz sem érkezett.

A tervek szerint egyébként először azok az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát, akik az intenzív, illetve a sürgősségi osztályon kezelik a betegeket, utána jön a többi kórházi dolgozó.

Így Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere is kénytelen kivárni a sorát.

Mivel én nem az intenzív osztályon dolgozom, ezért majd csak akkor kapom meg a vakcinát, ha az én csoportomra kerül a sor. Hamarosan az idősotthonokban dolgozók és az ott élők kerülnek sorra 

- válaszolta a Blikknek.

A Fidesz-frakció hivatalosan azt válaszolta, hogy 

tagjait nem illeti meg semmilyen különleges bánásmód, és nem tervezik a képviselők külön oltását. A legfontosabb, hogy először a védekezésben részt vevők és a krónikus betegek kapják meg a vakcinát, azután mindenki más. A politikusoknak a sor végén kell állniuk.

Ahogy azt a cikk megjegyzi, más országban a politikusok elsőként kapnak a vakcinából, hogy így mutassanak példát, egyben megnyugtassák a lakosságot, hogy a vakcinának nincs káros mellékhatása. Így esett túl az oltáson Joe Biden, az USA frissen megválasztott elnöke, de Benjámín Netanjáhú izraeli államfő is az elsők között, élő adásban oltatta be magát.

Forrás: ugytudjuk.hu