Müller: Kedden újabb védőoltás-szállítmány érkezik az országba

2021-01-04 12:49 |

A védelmi intézkedések elérték a céljukat, bizton állíthatjuk, hogy a megbetegedések terén csökkenő a tendencia - közölte a Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. -írja az ugytudjuk.hu

A legfrissebb adatok ismertetése mellett (ezekről itt olvashat bővebben) közölte: az aktív fertőzöttek száma is 150 ezer alá csökkent, emellett a gyógyultak száma is "szépen emelkedik".

Hozzátette: új szakaszba lépett a védekezés, a védőoltások megérkezésével "nagy lehetőség áll előttünk."

Fontosnak nevezte, hogy a "felismerjük a védőoltások fontosságát", mert mint mondta: ezzel magunkat és a környezetünket is védjük, emellett csökken az egészségügyi dolgozók leterheltsége.

Emlékeztetett: 25 ponton zajlik a védőoltások beadása, továbbra is az egészségügyi, azon belül is a fekvőbeteg intézményekben dolgozókat oltják. Mint mondta: eddig körülbelül 12 ezer dolgozót oltottak be.

A mai napon azokba az intézményekbe is kiszállítják az oltóanyagot, ahonnan korábban jelentkeztek az oltásra, de még nem kapták meg azt, vagyis nem kell az oltópontig sem menniük - húzta alá.

Müller a többi egészségügyi dolgozót is arra biztatott, hogy jelentkezzen és foglaljanak időpontot.

"Az a cél, hogy minél rövidebb idő alatt, minél nagyobb arányban részesüljön a lakosság a védőoltásban"

Közölte: Holnap újabb oltóanyag-szállítmány érkezik, ez 39 ezer fő beoltására elegendő mennyiséget jelent.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára közölte: az elmúlt hétvégén több mint 20 ezer óvodai és iskolai dolgozó tesztelését végezték el, ám mindössze 209 poizitív esetet regisztráltak. 

Értékelése szerint ez lényeges javulást jelent a korábbi adatokhoz képest, hiszen a fertőzöttségi szint mindösszes egy százalékos. 

Hozzátette: a fertőzötteknek 10 napos karanténba kell vonulniuk.

Forrás: ugytudjuk.hu