Az orvosok szakszervezete szerint „Aki nem oltatja be magát és intenzívre kerül, fizesse az ellátását!”

2021-01-05 10:23 |

A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes az InfoRádiónak azt mondta, az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát. -írja az ugytudjuk.hu

Daróczy-Gaál szerint az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát.

Úgy vélte: a lakosság számára emellett részletesebb tájékoztatásra lenne szükség, hogy minél többen kérjék az oltóanyagot, mert egy covidos beteg napi intenzívágyas kezelése az egymillió forintot is elérheti.

"Akik dolgoztak covidos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, tehát ott semmiféle győzködés vagy ellentétes vélemény nem merül fel, a többi dolgozó körében sajnos vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van. 

részletezte a rádióban Daróczy-Gaál Ágnes. 

Úgy látja, nem csak a "pszichológiai" példamutatás miatt fontos az egészségügyi dolgozók átoltása, de fontos fertőzőforrások is lehetnek ők, még ha nem is koronavírusos betegekkel dolgoznak; "igenis be kell magukat oltani".

Daróczy-Gaál szerint egy ingyenesen hívható zöld szám, akár más tájékoztató felület is alkalmas lehetne az emberek meggyőzésére, de bizonytalan abban, hogy kötelezővé lehetne-e tenni a védőoltást, a vakcináció "szankcionálható volna-e".

"Érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek. Ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen"

– mondta a szakszervezet alelnöke.

Forrás: ugytudjuk.hu