A „Jólvanazúgy” város. De van megoldás!

Kpsvr.hu

2021-02-10 07:00:13
Ez egy véleménycikk a három hétig lezárt Berzsenyi útról, felelősökről és a kaposváriak cselekvési lehetőségeiről.

Az írás szerzője Fejes István közgazdász, a nemrég alakult Civil Elektori Tanács szóvivője és a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom Somogy megyei koordinátora.

Reggelenként az autóban általában a RádióMost napindító műsorát szoktam hallgatni, amelyben a műsorvezetők a közlekedési hírekhez kapcsolódva időnként Tesz Vesz Városként emlegetik Kaposvárt. (Ez egy aranyos gyerekkönyv, ha valaki nem ismerné.) A minap is álltam a Berzsenyi utcában a József Attila utcai kereszteződés lámpájánál várva a zöldet, amikor ez ismét elhangzott, mikor is kinéztem az üres külső sávba és rájöttem, hogy erre a városra sokkal inkább a „Jólvanazúgy” város jelző illene.

Arról a hibás aknatetőről beszélek, ami miatt 3 héten át le volt zárva a teljes sáv. Pontosabban az első néhány napban nem volt lezárva, mert az illetékesek meg akarták úszni egy figyelmeztető tábla kihelyezésével, de egy figyelmetlen autós egyik reggel „elgombázta”, és a baleset után jobbnak látták lezárni a teljes sávot. Ez látszik a nyitóképen – egy kevésbé forgalmas időpontban.

Ízlelgessük egy kicsit: Egy megyeszékhelyen átvezető főútvonal egyik sávja heteken át le van zárva, mert nem telik két talicska aszfaltra! Nooooormális, Margit?!

Ugyan ez csak egyetlen hibás aknatető, de rávilágít, hogy itt több játékos is van a pályán, akik nem igazán végzik el a dolgukat. Nem végzi el a dolgát, akinek az ilyen úthibákat ki kellene javítani, nem végzi el a dolgát, akinek a javítást be kellene ütemezni, nem végzi el a dolgát, az a vezető, aki a beosztottain nem kéri számon a mulasztást, nem végzi el a dolgát az az intézményvezető, aki az általa vezetett egység folyamatait nem jól szervezte meg, nem végzi el a dolgát az a képviselő, aki a választóiért érzett felelősségtől indíttatva nem szólal fel egy ilyen helyzet láttán, és végül nem végzi el a dolgát az a városvezető, aki nem megfelelően alakította ki a város működését. 

Mindannyian vallják: „Jólvanazúgy”!

Aztán egy városlakó írt egy dühös kommentet egy közösségi oldalon, és hipp-hopp csoda történt: másnapra az úthiba ki lett javítva, a sávlezárás megszűnt.

Mindenki örül, a történetnek itt a vége…

De valójában képben van még egy szereplő, akiről eddig nem beszéltünk: tulajdonképpen nem végezzük el a dolgunkat mi városi polgárok sem, akik inkompetens személyekre hagyjuk a városunk vezetését! Hát mi is azt mondjuk, hogy „Jólvanazúgy”?

A „Jólvanazúgy” várost „Jólvanazúgy” emberek lakják. A „Jólvanazúgy emberek beletörődnek még abba is, ami egy kis odafigyeléssel, és minimális erőfeszítéssel jobbítható lenne. (Láthatjuk, elég egy dühös komment és a kátyú másnapra eltűnik.) Hogy miért törődünk bele? Talán mert kényelmesek vagyunk? Talán mert belénk nevelték ezt a hozzáállást? Talán mert kilátástalannak tartjuk a változást? Mindegy is az ok, a lényeg, hogy rendre elfogadjuk a silányságot. 

De én nem akarom, hogy egy „Jólvanazúgy” városban, meg országban kelljen élnünk!!!

Gondolom rájöttek már, hogy ez az írás nem a lezárt sávról szól, de még csak nem is a jelenlegi városvezetésről. 

Sokan, igen sokan és egyre többen vagyunk elégedetlenek ezzel a rezsimmel. Azzal a látszatkormányzással, amiről egyre kendőzetlenebbül látszik, hogy egyetlen célja a NER elit vagyonosodása. Évek óta generálják a látszatproblémákat, amelyeket ugyan látszólag sikeresen „uralnak”, de amikor valódi kihívással kell szembenézniük, egyből kiderül, hogy a Patyomkin kormányzás ezzel nem tud mit kezdeni. Felesleges most itt példákat citálni, mindenki tudja miről beszélek.

Szóval rengetegen vagyunk ezzel elégedetlenek és rengetegen lamentálunk társaságban meg a közösségi oldalon. De a szövegelésen túl valójában CSELEKSZÜNK bármit is?!

Mert tiltakozni / rezsimet szidni / fotelforradalmárkodni mindannyian nagyon profik vagyunk. Meg ahhoz is nagyon értünk, hogy várjunk valakire: az ellenzékre / az EU-ra / az USA új elnökére / bárkire csak szabadítson meg minket a gonosztól…

De mi lenne, ha a változatosság kedvéért ahelyett, hogy egyszerűen várunk valaki MÁSRA, most MI MAGUNK tennénk meg az első lépést? 

– Hűha! De hát mit tegyek? – kérdezheti most Ön – Mit tudok én tenni a változásért?

Van egy jó hírem: sokkal kevesebb is elég, mint azt Ön gondolná. Olyan kevés is elég, hogy az már hihetetlen! Ezt a keveset azonban feltétlenül meg kell tennie, ha valóban vágyik a rezsim eltakarodására!

Íme a recept: válassza ki azt a politikai közösséget (pártot), amely leginkább közel áll önhöz és csatlakozzon hozzá! De ha egyik párt sem szimpatikus különösképpen, akkor csatlakozzon civilként a Kossuth Körhöz:

https://kossuthkorok.mindenkimagyarorszaga.hu/

Kész van a forgatókönyv, hogy hogyan váltsuk le a jelenlegi rezsimet, de ehhez ÖNRE is szükség van!

Legalább annyit tegyen meg, hogy eldönti: melyik politikai közösséghez tartozik. Döntse el, és regisztráljon! Legyen aktív részese az orbánizmus végének! És Ön ne legyen „Jólvanazúgy”…

 

 

1

Szólj hozzá!

Szívszorító üzenetet küldtek a kirúgott tanárok

Sírás, düh és szomorúság. Ilyen ma az oktatás Magyarországon.

Döntött az Európai Bizottság: 2300 milliárd forint jön, 3000 milliárd zárolva

Magyarországon elsősorban a korrupció jelent problémát, ezért zárolják a 3000 milliárd forintot

Kutyák marták halálra az idős asszonyt

A megvadult állatok kihasználták, hogy gazdájuk nem javította meg a rossz drótkerítést és a szomszéd kertben dolgozó nyugdíjas nőre támadtak.

Két éven keresztül bántalmazta édesapját a 30 éves göllei férfi

Részegen ütlegelte édesapját, de azt vallotta, hogy nagyon megbánta.

Két dologtól függ, hogy lesz-e januártól benzinárstop

Konkrét választ adott a Miniszterelnökség.

Kicsinyes bosszú féltékenységből Siófokon

Az 53 éves siófoki férfi kicsinyes bosszút állt szeretőjén.

Tragédia - az édesanya és újszülött gyermeke is meghalt a frontális karambolban

Az édesanya pocakjában volt még a baba, akit a baleset után segítettek a világra a mentősök, de rajta sem tudtak már segíteni. Ők közlekedtek szabályosan.

Borzalom - Felnevelte unokáját az idős asszony, cserében a férfi agyba-főbe verte

A rendőrségen kiderült, korábban is többször bántalmazta a nőt a 29 éves agresszív férfi.

Olyan részeg volt a gázoló, hogy nem tudták kihallgatni a rendőrök

A járdán ütötte el a sétáló asszonyt a kerékpáros, majd segítségnyújtás nélkül elkerekezett a helyszínről.

Elhunyt Mészöly Kálmán labdarúgó legenda

Hosszú betegség után elhunyt Mészöly Kálmán. A Vasas legendája 81 éves volt.

Vádat emeltek a cukorbeteg kisfiút megalázó 5 fiatalkorú ellen

A megszégyenítés során a cukorbeteg kisfiút arra kényszerítették, hogy csókolgassa a bántalmazók cipőjét.

Állatkínzásért fegyházat kapott a büssüi férfi

Részegen ment disznót lopni, ám amikor nem sikerült, egy bozótvágóval kezdte összekaszabolni az állatokat.

Orbán megszavazta, majd megkonzultálta önmagával, hogy elutasítja a szankciókat

Orbán is kitöltötte az uniós szankciókat elítélő nemzeti konzultációt. De ha elutasítja, miért szavazta meg?

Összehangolt akció Kaposváron

45 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

Nem bíznak a magyar kormányban, 3000 milliárd forog kockán

Az EU 3000 milliárd forintot tartana vissza, míg Orbánék nem bizonyítják a korrupcióellenes lépések hatékonyságát.

A magyar bíróság nem adja ki a veronai buszbalesetet okozó söfőrt Olaszországnak

A férfi a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy nem egyezik bele az átadásába és büntetését Magyarországon szeretné letölteni.

Kormányinfó: ukrán rakéta csapódott be Lengyelország területére

Gulyás azt is elmondta, hogy közvetve Oroszország a felelős, hiszen ő robbantotta ki a háborút, de közvetlenül az ukránok a hibásak.

TRAGÉDIA - belehalt sérüléseibe a Szondi utcai társasház 3. emeletéről kiugrott 36 éves férfi

A kaposvári kórházban három hétig küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni.

Alvó, részeg vendéget fosztott ki a presszóban, majd nekiállt szétverni a helyiséget

Közel százezer forintot talált bóbiskoló ismerősénél, akinek a bankkártyáját is elvette, mielőtt beleverte a fejét az asztalba.