Mindenki nyugodjon le szépen: itt a magyar járványkezelés aduásza, a Nemzeti Konzultáció

2021-02-17 16:30 | #Nemzeti Konzultáció

Nem is értjük, miért kellett erre várni egy évet.

A bevándorlás, Soros György vagy éppen a Brüsszelt megállítani szándékozó konzultációk sikerrel bizonyították, ha az értelmetlen pótcselekvések és látványos, de annál drágább politikai akciók országában kitöltünk néhány százezer politikai kérdőívet, akkor bármire képesek vagyunk. Együtt. Közösen.

Természetesen nincs ez másként a koronavírus-járvány kapcsán sem, a kormány ezúttal a járványszakértővé vált felnőtt lakosságot kérdezi, mit gondolunk a kijárási korlátozásokról, a vendéglátóhelyek nyitvatartásáról, vagy éppenséggel a védettségi igazolványokról.

A napokon belül induló konzultáció kérdéseit a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte szerdán a Facebook-oldalán.

Dömötör Csaba a videón azt mondta: a fő témák között szerepel, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani.

Arról is kérdezik az embereket, hogy akinek van védettségi igazolványa kapjon-e felmentést egyes intézkedések alól, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek be Magyarország területére, akiket beoltottak vagy akiknek védettségi igazolványa van - tudatta.

Elmondta: egy kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is érinti, több pedig az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitásával foglalkozik. Ennek a lehetősége a járványügyi helyzettől függ, de szeretnék tudni, mennyien támogatják az újranyitást a biztonsági szabályok betartása mellett - tette hozzá.

Az államtitkár szerint „erősítheti a járvány elleni összefogást, ha egyetértési pontok jönnek létre ezekben a kérdésekben".