Ungár Péter megkérdezte Kásler Miklóstól, hogy a kaszinókban miért nem terjed a koronavírus

2021-02-17 16:15 | #Ungár Péter #Kásler Miklós #kaszinó #veszélyhelyzet #Koronavírus #Zöld

Nem elégedett a kormány válaszával a képviselő.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője azzal a kérdéssel fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, hogy a kaszinókra vajon miért nem vonatkoznak a járványügyi korlátozások. Bő két héttel később válaszolt Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, aki szerint a kártyatermek és a játékkaszinók nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

„Egyszerű kérdést tettem fel: miért lehetnek nyitva a kaszinók, ha a teljes vendéglátásnak be kell zárnia? A kormány válasza az, hogy mert csak"

– fejezte ki elégedetlenségét Ungár saját Facebook oldalán, aki ezután újabb kérdést nyújtott be, ezúttal Kásler Miklósnak.

„Értetlenül állok a helyzet előtt, hogy miért lehetnek nyitva a kaszinók. Arról nincs információm, hogy a Miniszter úr szokott-e kaszinóba járni, de egy kis utánanézéssel bárki megtudhatja, hogy a kaszinók a polgárság találkozási helyeiként jöttek létre. A 19. századtól a kifejezés már olyan épületre utal, melyben szórakoztató tevékenységeket űznek, köztük szerencsejátékokat. A játék közben ételt és italt is lehet fogyasztani a helyen."

– írja „A kaszinókban miért nem terjed a vírus?" című dokumentumban a képviselő, majd arra kéri Káslert, hogy

„mivel orvostudományi végzettséggel és tudással rendelkezik, hogy válaszolja meg nekem azt a kérdést, hogy egy zárt térben, ami emberek találkozási és szórakozási helyéül szolgál miért nem terjed a vírus? Miért veszélyesebb egy járványügyi szabályokat betartó kávézó vagy étterem egy kaszinónál a vírus terjedése szempontjából?"

 

Fotó: MTI