Orbán Viktor: itt a harmadik hullám!

2021-02-19 09:37 | #Orbán Viktor #Koronavírus

A miniszterelnök szerint "nagyon veszélyes pillanatban vagyunk".

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban - Fotó Mediaklikk.hu

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában megerősítette Müller Cecília csütörtöki nyilatkozatát, itt a harmadik hullám.

A miniszterelnök a friss járványügyi adatok ismertetését követően (3093 új fertőzött, 110-en meghaltak) közölte: a kórházban lévők száma folyamatosan emelkedik, már több mint 4000 embert ápolnak az egészségügyi intézményekben.

A miniszterelnök szerint ráadásul nem csak a számok, azok tendenciája is rendkívül rossz, "egy nagyon veszélyes pillanatban vagyunk" - mondta.

Hozzátette: két dolog fut egymással párhuzamosan, egyrészt "ha több embert oltunk be, életeket nyerünk, másrészt ha a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, életeket vesztünk".

Értékelése szerint a magyar egészségügy "kivételesen erős", bírni fogja a terhelést. Mint mondta: jelenleg egyszerre mintegy 20 ezer embert tudnának egyszerre ellátni a kórházakban.

Közölte azt is, hogy jelenleg 391 ezer ember kapta meg legalább az első oltást, ez hamarosan több mint 440 ezer lesz. Reményei szerint március elejére ez a szám 1 millió 225 ezer lesz, április elejére pedig 2 millió 582 ezer beoltott emberre számolnak.

"Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk, okos asszony"

- mondta a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán, aki idézve az országos tiszti főorvos szavait azt mondta, jól halad az eljárás.

A legújabb nemzeti konzultáció kapcsán elismerte, a felelősség a kormányé, de értékelése szerint az "a jó döntés, ha minél több embert vonnak be a folyamatba"

Közlése szerint egy nap alatt 120 ezren töltötték ki az íveket.

 

Forrás: ugytudjuk.hu